Het wordt drummen op de goudmarkt

Het wordt drummen op de goudmarkt als we de laatste cijfers over de inflow van kapitaal op deze markt mogen geloven.

In de afgelopen weken hebben grote beleggers als George Soros, Stan Druckenmiller en Sam Zell hun voorkeur voor goud bekendgemaakt. Ook andere bekende fondsen zijn inmiddels van de partij, we vermelden voor de juist weg Jana Partners en het Canadese CI Financial. Laatstgenoemde mag niet onderschat worden, want het is één van de grootste spelers in zijn segment van de markt.

Of het toeval is of niet, maar de toegenomen interesse voor goud valt samen met een stevige correctie op de obligatiemarkt. Met name in het segment van de junk bonds werd in de afgelopen weken op relatief grote schaal winstgenomen. Dat was eigenlijk niet meer dan logisch ook, gezien de stijging in de maanden voordien. Vorige week vloeide opnieuw veel geld weg uit de markt voor junk bonds, waardoor de rendementen op deze risicovolle obligaties opnieuw opliepen. Veel beleggers verplaatsten hun kapitaal naar een minder risicovolle markt zoals die van de edelmetalen.

Blijkbaar heeft George Soros een kettingreactie uitgelokt met zijn verklaring dat hij posities in goudmijnaandelen heeft ingenomen. Soros maakte daarbij een merkwaardige bocht, want deze Amerikaans-Hongaarse belegger had voordien geen goed woord over voor de edelmetalen in het algemeen en voor goud in het bijzonder. Herinner u zijn uitspraak dat de goudmarkt de ultieme zeepbel is en dat een aankoop van goud dan ook ten alle prijze moest onraden worden. Soros tapt nu echter uit een heel ander vaatje.

Volgens SputnikNews is de vraag naar goud tijdens het eerste kwartaal met 21% gestegen. De meeste institutionele beleggers hebben een voorkeur voor een ETF zoals SPDR Gold Trust om posities in het goud uit te bouwen, maar onze voorkeur gaat zeker niet uit naar dergelijke fondsen. Wie echt op veilig wil spelen, kijkt beter naar fysiek goud in de vorm van munten of baren. Deze bieden ook bescherming wanneer ons financieel systeem op de grondvesten zou daveren, een scenario dat zeker niet bij voorbaat mag uitgesloten worden.

U kan fysiek goud en fysiek zilver aankopen via  Europese GoudStandaard. Zij bieden alle mogelijke maten, gewichten en soorten goudbaren, zilverbaren, gouden munten en zilveren munten aan. Je kan hun aanbod vinden op www.EuropeseGoudStandaard.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief