Nieuwste boek Pep Degens over het leven van je dromen

AMERSFOORT – Hoe zou het zijn als je onbelemmerd je dromen kunt leven? Daarover gaat het boek ‘Droom jouw leven, leef jouw dromen’. Pep Degens uit Amersfoort schetst in zijn nieuwste boek het pad naar je eigen spoor. “Een droom voorkomt depressie”, aldus de auteur, die een rotsvast geloof heeft in de kracht van zelfredzaamheid. “Als je leert je eigen spoor te volgen, word je in het leven niet omvergeblazen.”

 

‘Droom jouw leven, leef jouw dromen’ is het vervolg op ‘Wie is hier nou de baas!?’, dat begin 2014 verscheen. Daarin beschrijft Pep Degens hoe je autonoom kunt zijn. In zijn nieuwste boek diept hij dit onderwerp verder uit. Hiervoor gebruikte hij onder meer de input van zijn seminar (LEVEN+WERKEN)², waarmee hij twee keer in Leerhotel Het Klooster stond. “Ik moest dit boek schrijven. Het is een logisch vervolg en past bij mijn spoor.”

 

‘Zeilmeisje’ Laura

Als trainer werd Pep in 2013 genomineerd voor Beste Opleider van het Jaar. Zijn geheim? Geen loze tjakka’s of peptalks, maar een hoge dosis persoonlijke aandacht. Pep haalt alles uit de kast om zijn deelnemers te laten ervaren hoe ze zichzelf beperken. Dat doet hij op een tegendraadse manier, snel, intuïtief en gepassioneerd. Kenmerken die ook zijn nieuwe boek typeren.

In de inleiding haalt Pep onder meer het verhaal van ‘zeilmeisje’ Laura aan om het belang van een droom en een eigen koers te onderstrepen. “Wij hebben een samenleving geschapen, waarin je je ontzettende best moet doen om niet op een dwaalspoor te raken en met spijt te eindigen. De Vallei der Verleiding, het Grasveld der Gezelligheid, het Speelveld van Sensatie en het Moeras van Medeleven; ze liggen constant op de loer om je van je eigen pad af te brengen.”

Pep is een enthousiast voorstander van een vervuld leven in plaats van een gevuld leven. “Ga voor betekenis, voor je dromen, voor waarde toevoegen”, zegt hij. “Natuurlijk ligt dan bij autonomie meteen de angst voor het ‘dikke ik’ op de loer. Maar tussen de gemiddelde ‘ikken’ in mijn omgeving en een ‘dikke ik’ (lees: zelfgenoegzaam en met een te groot ego), ligt nog heel veel. We willen veel te graag bij de kudde horen. Hoor liever bij jezelf!”

 

Eigen koers

In ‘Droom jouw leven, leef jouw dromen’ pleit Pep voor het volgen van je eigen koers. Dat deze levenswijze ons niet wordt aangeleerd, vindt hij vreemd. “Vanaf onze vroege jeugd worden we opgenomen in het schoolsysteem. Tegen de tijd dat we in groep 5 zitten, is de stem van onze innerlijke droom al vaak verstomd en besteden we meer tijd aan het aanleren van instrumentele ‘grote-mensen-vaardigheden’. (…) Hoe noodzakelijk ook, ik mis hierbij toch belangrijke onderwerpen. Hoe voed je je droom? Hoe luister je naar je innerlijke kompas? Hoe red je jezelf? Ik heb vaak het idee dat we ons leven vullen en verdoen en pas op latere leeftijd terugkeren naar de droom en gaan inhalen wat we beter eerder hadden kunnen leren: zelfvertrouwen en eigenwaarde te hebben, je eigen talent te volgen, onbevangen op pad te gaan. Waarom die omweg?”

 

Nog voordat het boek is verschenen, zijn er in de voorverkoop al 450 exemplaren verkocht. Vanaf 16 april is ‘Droom jouw leven, leef jouw dromen’ voor € 17,50 verkrijgbaar bij Van Veenendaal en de Algemene Boekhandel in Amersfoort. Ook is het boek te bestellen via bol.com (ISBN 9789082169225) en op www.zekerbijpep.nl.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

1We - Een Wereld Idee

http://www.1we.nl

Als ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl staat 1We - Een Wereld Idee voor een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in de 21e eeuw. Door vanuit een ondernemende, creatieve geest anders te denken én te doen. Dat dit werkt, bewijst de organisatie al sinds 2006. Met dynamische ontwikkelingsprojecten, waarin kansarme mensen met talent leren om te ondernemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen. Het doel: empowerment van de nieuwe generatie in onderontwikkelde gebieden.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief