De wereld rond op twee piano’s: Latinissimo, East Indies – West Indies en Cuban Classical & Jazz

Latijns-Amerika-specialist Gustavo Corrales Romero presenteert op 12 oktober, 17 november en 7 december 2019 zijn nieuwe driedelige serie Around the World on Two Pianos in Het Concertgebouw, middels zijn productiebedrijf KyG Productions.

De van oorsprong Cubaanse pianist-componist Gustavo Corrales Romero timmert al jaren, samen met zijn echtgenote en zakelijke partner, vanuit Den Haag flink aan de weg van zijn missie: Het uitdragen van ‘het andere geluid van Latijns-Amerika’. Hij biedt verschillende concertformules waarvoor hij kan putten uit een 200 jaar oud scala aan Latijns-Amerikaanse klassieke, modern klassieke en hedendaagse composities, waaronder die van hem zelf.

Around the World on Two Pianos combineert twee bestaande samenwerkingen met een nieuwe aanwinst. Op 12 oktober speelt Corrales het nieuwe Latinissimo met de in Canada woonachtige Cubaanse pianist Ariel González, op 17 november gevolgd door East Indies – West Indies, samen met Indonesië-specialist Henk Mak van Dijk uit Den Haag. De reeks culmineert op 7 december met het populaire Cuban Classical & Jazz in de samenwerking met ‘het andere gezicht van de Cubaanse jazz’ Ramón Valle.

Vele niet-Latijns-Amerikaanse klassieke componisten hebben zich laten inspireren door de verleidelijke folkloristische en populaire Latijns-Amerikaanse klanken en ritmes. Dit maakt in Latinissimo een spannende wisselwerking mogelijk tussen deze inspiraties en Latijns-Amerikaanse componisten. Naast – onder andere – Cervantes, Lecuona, Piazzolla en Villa-Lobos spelen Corrales en Ariel González ook Bernstein, Copland en Milhaud.

Corrales en Henk Mak van Dijk herkennen in elkaar het leven in diverse culturen, respectievelijk in Cuba, Java en Nederland en bundelen hun pianospel om vaak vergeten, bijzondere composities gebaseerd op traditionele muziek, volksmuziek en/of jazz uit te voeren. In East Indies – West Indies hoor je de magie van de gamelan op Java en Bali, Cubaanse romantiek, Corrales’ ode aan zijn geboortestad Guantánamo, stomende Manteca bebop, klanken uit Aruba en unieke oude stijl jazz uit Oost-Java.

Cuban Classical & Jazz is een zinderende samensmelting geworden van het talent en de persoonlijkheden van Corrales en Ramón Valle. Laatstgenoemde behoeft als terugkerende artiest bij onder andere Het Concertgebouw en het North Sea Jazz Festival nauwelijks introductie. Minder bekend is deze genremix op twee piano’s samen met Corrales: een opwindende uitdaging voor beiden, om de contrasterende achtergrond en de door de formule geïnspireerde eigen composities en arrangementen, die ook erg in de smaak vallen bij het publiek.

De concerten vinden plaats op 12 oktober, 17 november en 7 december 2019, van 14:15 tot 16:15 in Het Concertgebouw in Amsterdam. De kaartverkoop wordt verzorgd door Het Concertgebouw: aan de kassa, via de telefoon 020 671 8345 en online. Zoek op de website https://www.concertgebouw.nl/ op Corrales of ga voor seriekorting naar www.concertgebouw.nl/around-the-world-on-two-pianos

Bezoek voor meer informatie www.kygproductions.com

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

KyGProductions

KyGProductions

http://www.kygproductions.com

Ik ben de zakelijke leider van het Haagse KyG Productions. Mijn man Gustavo Corrales Romero heeft de artistieke leiding.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief