Robotisering

Uw baan wordt overgenomen door robotisering! Robotisering heeft een dusdanige impact op het privé- en werk leven zoals wij dat nu kennen.. Maar wat houdt dat in?

 

Maar wat is robotisering? Dit is de ontwikkeling die ervoor zorgt dat beroepen die nu door de mens gedaan worden, die op lange termijn vervangen zullen worden door nieuwe technologische ontwikkelingen als robots (“Wat is robotisering”, z.d.).

 

Robots zijn relatief goedkoop, nooit ziek, werken 24 uur per dag en worden steeds slimmer. Het is dus niet gek dat robots steeds meer werk van mensen overnemen. Dit komt doordat deze machines werk kunnen doen die vervelend, vies en of gevaarlijk zijn wat de mens liever niet doet. Daarbovenop komt dat robots sneller en accurater te werk gaan. Las werk is hier een goed voorbeeld voor. Een robot kan opdracht vele malen beter en sneller uitvoeren dat welke werknemer dan ook.

 

Volgens onderzoek zorgen robots dat er op termijn 30-50% van alle huidige banen verdwijnt. Echter zal dit niet het einde van de wereld zijn want de robotisering zorgt ook voor extra werkgelegenheid wat door de jaren heen is ontstaan.

 

Deze extra werkgelegenheid is ontstaan door de jaren heen, want wie zou er jaren geleden hebben gedacht dat hij/zij een applicatie ontwikkelaar zou kunnen zijn. Zo is er nog steeds een groei in nieuwe banen. De schatting is dat er 75 miljoen banen verdwijnen tot 2022 die worden overgenomen door machines, maar er

zouden 133 miljoen banen bij moeten komen aldus RTLz.

 

Volgens het World Economic Forum heeft de “Vierde Industriele Revolutie” waar we nu inzitten grote potentie. Er liggen nieuwe uitdagingen op de arbeidsmarkt, doordat de taken van werknemers veranderen. Voor het maken en toepassen van nieuwe ontwikkelingen in de technologie moeten mensen opgeleid worden, zo is er naar verluidt op dit moment 80% van leerlingen die op de basisschool zitten later een baan die nu nog niet bestaat.

 

Er zijn een aantal beroepen die een groot risico lopen op overname door robotisering. De universiteit van Oxford heeft onderzoek gedaan naar meer dan 1200 veelvoorkomende beroepen en voorzien van een robotiseringspercentage. In dit onderzoek is naar voren gekomen dat met name administratief personeel maar ook assemblagemedewerkers grote risico lopen op overname van robotisering. In 2018 onderzocht RTLz dat het beroep kassière te maken zal krijgen met robotisering.  Dit is te zien in de supermarkt, hier kan men zelf al betalen door middel van zelf scannen. Hiervoor zal er in de toekomst minder kassa personeel nodig zijn dan voorheen.

 

Concluderend is dat robotisering een impact zal hebben op het prive- en werkleven zoals het nu is. Maar deze veranderingen zorgen voor zowel nieuwe werkgelegenheid als totaal nieuwe banen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Yvo Ooms

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief