Joost Elffers (11) wint Gouden #Zwerfie 2015

Op 6 februari 2015 was het precies één jaar geleden dat Henk Vrugt de eerste #zwerfie plaatste op Twitter. Dit is gister uitgebreid gevierd op social media en ter gelegenheid van deze eerste verjaardag heeft stichting KLEAN de ‘Gouden Zwerfie’ in het leven geroepen als een beloning en aanmoediging voor iemand die zich afgelopen jaar op een opmerkelijke manier heeft ingezet in de strijd tegen zwerfafval en de plastic soep.

De #zwerfie-busters – een groep onafhankelijke zwerfafvalbestrijders die nauw contact houden met elkaar en stichting KLEAN – hebben een lange lijst gegadigden samengesteld. Op deze lijst stonden veel actieve #zwerfie-rapers, maar ook anderen die op ludieke manieren de #zwerfie hebben gepromoot. Na twee stemrondes is gekozen tot winnaar van de Gouden Zwerfie 2015: Joost Elffers!

Joost Elffers

De Jury: We leerden Joost kennen via Twitter. Een aantal heeft hem ook persoonlijk mogen ontmoeten. Zijn rustige en positieve uitstraling en overtuigingskracht vielen direct op. Joost vraagt zich al sinds zijn vierde af waarom mensen zomaar afval weggooien op straat en hij is het sindsdien ook gaan oprapen. Inmiddels heeft hij zijn hele gezin en zijn klas aangestoken en via Social media ook vele anderen.

Veel mensen denken dat grote problemen alleen opgelost kunnen worden door grote oplossingen. “Mis!” zegt Joost. Hij is zich ervan bewust dat de oplossing van zoiets enorm groots als de toename van het plastic afval juist begint bij het individu op kleinschalig niveau. Joost weigert te aanvaarden dat het probleem ‘te groot’ zou zijn om er iets aan te kunnen doen. Hij loopt nu ruim één decennium rond op deze aarde, een aarde die bijna stikt in de plastic soep. In die jaren is Joost een voorbeeld voor velen geworden!

Joost ruimt het hele jaar door zwerfafval op en doet dit ook op een manier zodat iedereen dit ziet. Hij vertelde vorig jaar als Groenste Kind in RTL Green-Kids en deze week nog in Kids Week waarom hij dat doet. Op 7 februari sprak hij tijdens TEDxYouth in EYE Amsterdam over het probleem van zwerfafval en plastic soep en hoe makkelijk dit te bestrijden is als iedereen elke dag slechts één stukje zwerfafval opraapt. Bij deze gelegenheid heeft Peter Smith, de oprichter van stichting KLEAN, de Gouden #zwerfie 2015 aan Joost overhandigd.

Voor meer info zie http://www.kleanworldwide.nl/joost-elffers-wint-gouden-zwerfie-2015/

Noot voor de redactie: voor meer informatie: mail of bel Dirk Groot dirk_groot@yahoo.com 06-81503456

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

KLEAN

KLEAN

http://www.stichtingklean.nl/

Doelstelling van stichting KLEAN (Klagen Loont Echt Absoluut Niet) is om mensen heel weinig te laten doen, te laten zien dat je daarmee toch heel veel zwerfvuil op kunt ruimen en zoveel mogelijk mensen te overtuigen om iedere dag één stukje zwerfvuil op te ruimen; “Als een kwart van de Nederlanders elke dag één #zwerfie raapt, dan is het land binnen een paar dagen schoon”.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief