Hoe de zeven hoofdzonden jouw succes in netwerk marketing (MLM) in de weg staan

Waarom de zeven hoofdzonden jou succes in MLM belemmeren

 

Wie of wat zijn de zeven hoofdzonden?

Hoofdzonde is een term die voornamelijk in de katholieke kerk wordt gebruikt. Het gaat hierbij om zeven zonden die ieder aan de basis liggen van vele andere zonden. Ze werden als lijst in de 6e eeuw opgesteld door Paus Gregorius I, maar zijn al in de  4e eeuw door geestelijken in een gesystematiseerd overzicht beschreven. In de Bijbel zijn verschillende opsommingen van zonden te vinden, die echter niet overeenkomen met de lijst van de zeven hoofdzonden. Het begrip hoofdzonde wordt wel eens verward met het begrip doodzonde of zware zonde.

De zeven hoofdzonden zijn; lust, gulzigheid, hebzucht, gemakzucht, woede, jaloezie en hoogmoed.

 

Wat heeft dat met MLM te maken?

Om maar gelijk met de deur in huis te vallen, ik ga je hier geen bijbel lessen geven. Wel heb ik de afgelopen weken veel mensen in MLM geobserveerd en ik zie gewoon wat je verkeerd doen, door dat de zeven zonden hen storen in hun weg naar succes.

 

De reden dat ik dit artikel heb geschreven is om je te laten in inzien wat de zeven hoofdzonden zijn en hoe ze jou belemmeren in jouw weg om succesvol te zijn in jouw MLM business. Wanneer jij je manier van denken positief veranderd zul je sneller tot een positief resultaat komen.

 

 

1. Luxuria (lust)

De meeste mensen denken hierbij vaak alleen aan seksuele lusten. Maar ook andere verlangens zijn lusten die je kunnen belemmeren in jouw succes. Bijvoorbeeld je wilt een groot huis en een dure auto hebben. Dit is je verlangen, dit is wat je wilt bereiken. Maar wanneer je dit verlangen als hoofddoel neemt en uitgangspunt voor jouw MLM business dan zal dit jouw gaan belemmeren. Er alvast van dromen mag altijd, en ga er hard voor werken. Dan krijg je vanzelf waar jij recht op hebt.

 

 

2. Gula (gulzigheid)

Gulzigheid komt van het vele eten wat mensen deden en de bewustwording van de verspilling. Gulzigheid kan echter ook weer heel makkelijk vertaald worden naar MLM. Als je hier namelijk actief mee aan de slag gaat zul je zien dat er veel mogelijkheden op het gebied van MLM zijn, de ene nog mooier dan de andere. Echter wanneer jij overal in duikt zul je op een gegeven moment je focus verliezen. Je kan niet aan alles wat op je pad komt mee doen, maak daarvoor een goede keuze en kies jouw weg naar succes.

 

 

3. Avaritia (hebzucht)

Ik denk dat voor iedereen binnen de MLM hebzucht de gevaarlijkste valkuil is. Mensen zien de bedragen die ze kunnen verdienen als ze een team op gaan bouwen en gaan dit ook massaal doen. Ze denken in getallen en niet in mensen. Waar het om gaat is dat het niet belangrijk is wat JIJ gaat verdienen maar wat jouw TEAM gezamenlijk gaat verdienen. Wanneer je daar je focus legt zal je team op de langere termijn hogere resultaten leveren!

 

 

4. Acedia (gemakzucht)

Dit is ook een hele belangrijke. Veel mensen stappen in een business gaan zitten wachten en roepen, maak mij rijk. Zo is nog nooit iemand rijk geworden dus waarom zou dat bij jou dan wel het geval zijn? Wat belangrijk is, is dat jij je moet gaan verdiepen in je business. Ga lezen, beluister calls en webinars ga naar presentaties toe. Pas wanneer jij jouw business van a tot z kent dan pas durven mensen zich ook onder jou in te schrijven. Deze garantie kan ik je vast geven; \’the more you learn, the more you earn\’!

 

 

5. Ira (woede)

Hoe vaak heb jij inmiddels al meegemaakt dat mensen zeiden dat jouw MLM business fake is, een piramidespel of scam is. Ik denk dat je dit al best vaak hebt gehoord. Maar omdat jij zo vol van jouw business bent en alle ins en outs kent en de visie snapt, wordt je automatisch boos als iemand jouw business aanvalt. Maar onthoud dit, wees altijd aardig en beleefd. Niet iedereen zal in jouw business stappen. Maar wordt nooit boos, ze kunnen zich dan altijd nog bedenken.

 

 

6. Invidia (jaloezie)

Wat ik echt vaak zie is jaloezie bij mensen. Zij zien iemand die meer succes heeft dan hen en zij willen dit succes ook. In plaats van dat ze dan dit succes gaan evenaren gaan ze jaloers gedrag vertonen naar de persoon waar ze tegen op kijken. En dat is zonde. Wil je bereiken wat deze persoon heeft bereikt? Vraag om hulp! Als deze persoon een echte leider is dan zal hij of zij jouw alles willen leren om echt succesvol te worden. Een uitspraak hierbij te onthouden is; don\’t get mad, get even. Dus ga niet sikkeneurig zitten te doen, maar onderneem actie en stel jezelf open voor een persoonlijke groei. Wanneer je een persoonlijke groei hebt door gemaakt zul je ook je business zien groeien.

 

7. Superbia (hoogmoed/trots)

Je mag best trots zijn op jezelf en op wat je al hebt bereikt. Zolang je maar met beide benen op de grond blijft staan. In de MLM business is het belangrijk dat je samen werkt, ga niet denken dat je belangrijker bent dan de rest van je team en andere mensen in de business. Iedereen is gelijk!Natuurlijk zijn er leiders, maar deze mensen hebben gewerkt om dit te bereiken. Maar dat kan jij ook, vraag een leider jouw te trainen en je zult zien dat je dan ook beter resultaten zult behalen. Beperk hulp bieden niet tot je eigen team wanneer je eenmaal bent uitgegroeid tot leider, maar help iedereen die hulp nodig heeft.

 

 

Hoe kan je dit allemaal gebruiken in je MLM business?

Ik hoop dat dit artikel een paar goede eye-openers voor jou bevat. Zo niet, ga dan eens voor jezelf na waarom je geen succes hebt en loop alle zeven zonden nog eens na. Wees eerlijk naar jezelf en schrijf deze bevindingen voor jezelf op. Dit kan best conforterend zijn dus dit hoef jij zeker niet te delen met mij of iemand anders. Het gaat erom dat je zelf wat bewuster wordt van welk effect deze zonde onbewust op jouw handelen in je MLM business hebben. Ik hoop dat je door het lezen van dit artikel een positieve groei zal doormaken en dan zul je zien dat ook jouw business zal groeien!

 

 

Ik ben ook actief op Twitter: @TessaMLM 

 

Wil je mijn andere artikelen ook lezen? Check mijn Facebookfanpage: Tessa Schaar – Leaders Training 

 

Als je wilt weten met welke business ik mij bezig houd bezoek dan mijn website.

Je kan je inschrijven voor een gratis nieuwsbrief: http://www.we-make-money-online.com 

 

Succes! En als je nog vragen hebt dan hoor ik ze graag!

Tessa

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

TessaSchaar

TessaSchaar

http://www.financieel-vrij.nl

Ik ben een jonge vrouw en houd mij bezig met netwerk marketing en multi level marketing (MLM) daarbij vind ik het belangrijk dat iedereen die bij in het team komt goed wordt begeleid en meer gaat verdienen dan ik zelf.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief