Haar op je kin? Zo kom je er vanaf!

Veel vrouwen schamen zich ervoor: een haar op de kin of wang. Gelukkig hoef je hierover geen zorgen te maken aangezien het vaak voorkomt. Ook vrouwen kunnen haar krijgen in het gezicht wat het gevolg is van hormonen. Je kunt dan je kin en bovenlip ontharen, maar is het ook te voorkomen?

Hormoonbalans

Of je veel gezichtshaar krijgt of hebt is deels te danken aan je genen en wordt dus bij de geboorte al bepaald. Onze hormoonbalans moet in evenwicht zijn en die worden bepaald door vrouwelijke en mannelijke hormonen. Vrouwen die veel van het mannelijke hormoon testosteron in zich hebben kunnen vaker last hebben van gezichtshaar dan vrouwen die dit hormoon veel minder in zich hebben. Dat hoeft niet natuurlijk te zijn: het is namelijk ook nog afhankelijk van de ‘hormoon gevoeligheid’ van de haarzakjes in je gezicht.

Ouder worden

Om te bepalen of jij later veel last krijgt van gezichtshaar kun je het beste kijken naar de vrouwen in je familie. Dat komt doordat vrouwen meer last krijgen van haar in het gezicht op latere leeftijd door de verandering in de hormoonbalans. Gelukkig is er niets vreemds aan het krijgen van haar in je gezicht: iedereen heeft er namelijk in verschillende mate last van!

Wat kun je er tegen doen?

Als je ernstige last ondervind van de haargroei op je lichaam kun je altijd een arts raadplegen. Deze kan dan bepalen of het een natuurlijk proces is of dat je toch een aandoening hebt. Permanente ontharing is in veel gevallen een goede behandeling die het zelfvertrouwen van vrouwen weer omhoog kan krikken. In sommige gevallen wordt het zelfs door de zorgverzekeraar vergoed! Raadpleeg hiervoor dus altijd je verzekeraar. Als het er weinig zijn kun je ze gerust met een pincet uittrekken. Die uitspraak dat het haartje dan in tweevoud terug komt is gewoon een fabeltje.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anette

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief