Driedubbele deken.

Driedubbele deken.

Moldavië: De enige warmtebron die de allerarmste gezinnen in Moldavië hebben is een houtkachel, maar geld voor brandhout is er niet. Alleen als er eten gekookt wordt brandt de kachel. De rest van de dag is er geen verwarming. Om niet dood te vriezen trekken de mensen alle kleding aan die ze hebben en liggen ze óók overdag in bed onder een driedubbele deken. Mensenkinderen helpt mensen en geeft brandhout zodat ze zonder angst de winter door kunnen komen.

 

We hebben het vast allemaal wel eens meegemaakt. De stroom valt uit met als gevolg dat de verwarming het niet meer doet.  Wanneer de stroomstoring aanhoudt gaan we het merken. De temperatuur zakt en het wordt kil en onbehaaglijk in de kamer. Gelukkig zijn de meeste huizen goed geïsoleerd zodat tegen de tijd dat de echte kou toeslaat, de stroomstoring weer verholpen is. Onontbeerlijke kou kennen we niet.

Dat is in Oost Europa wel anders. In Moldavië wonen kwetsbare, arme gezinnen in ondeugdelijke huizen. De wind heeft vrij spel en jaagt de vrieskou de huizen in waardoor het binnen even koud is als buiten. De enige warmtebron in huis  is de houtkachel.  Maar geld voor voldoende brandhout is er niet en zelf hout kappen is verboden. Alleen wanneer er eten gekookt wordt brandt de kachel. De rest van de dag moet het gezin het zonder verwarming doen. Om niet te dood te vriezen trekken ze alle kleding aan die ze hebben en liggen ze óók overdag in bed onder een driedubbele deken.

 

Mensenkinderen helpt deze gezinnen, die het hard nodig hebben, met brandhout. Het hout wordt in de regio ingekocht, want ook de houtleveranciers kunnen wel een steuntje in de rug gebruiken. Mensenkinderen werkt met lokale instanties en kerken zodat gegarandeerd, het brandhout terecht komt bij de allerarmsten die het echt  nodig hebben. De mensen ervaren het als een geschenk uit de hemel als er een kar vol brandhout bezorgd wordt waarmee ze de winter door kunnen komen.

 

Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding. Mensenkinderen is bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door mensen in Nederland bewust te maken van de grote nood en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen zodat de allerarmsten gesteund worden.  ‘Bang voor de winter’ is deze maand het thema van de brandhoutactie die Mensenkinderen onder de aandacht wil brengen in Nederland.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Herma Mager

http://www.mensenkinderen.nl

Mensenkinderen is een ANBI organisatie die ze het lot van de allerarmste mensen in Albanie, Armenie, Moldavie en Bulgarije aantrekt. De hulpgoederen worden lokaal ingekocht wat de lokale economie ten goede komt. Mensenkinderen werkt samen met lokale kerken en organisaties. 

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief