Accountants verklaring op uw documenten nodig?

De accountants verklaring is in sommige branches verplicht om te hebben. De meest voorkomende is die op de jaarrekening, maar ook voor andere documenten kunt u een verklaring nodig hebben.

Wat houdt de accountants verklaring in?

Deze verklaring kan vrijgegeven worden door een accountantskantoor dat aan bepaalde richtlijnen voldoet. De verklaring wordt gegeven over de jaarrekening of andere relevante documenten. De accountant onderzoekt alle financiële informatie en toetst de correctheid op verschillende aspecten. Wanneer alle informatie in orde is krijgt u de accountants verklaring over de getoetste documenten. Eigenlijk is de verklaring niks anders dan een bevestiging dat de financiële documenten in orde zijn.

Het controleren van de jaarrekening is wettelijk verplicht volgens het Burgerlijk Wetboek 2, Titel 9, Artikel 2:396 voor bedrijven met:

  • Een omzet van meer dan € 12 miljoen
  • Een balanstotaal hoger dan € 6 miljoen
  • Meer dan 50 full time werknemers (FTE’s)

Het accountantskantoor moet over verschillende vergunningen beschikken voordat zij de verklaring uit mogen geven. Twee van de belangrijkste zijn de WTA en AFM vergunning. De AFM, Autoriteit Financiële Markten, is een onafhankelijke organisatie die toezicht houdt op de financiële markt. In de Wet Toezicht Accountantsorganisaties (WTA) staan alle gestelde eisen aan accountantskantoren die de verklaring uit mogen geven.

Overige controleverklaringen

Naast de accountants verklaring verstrekt Astrium Accountants nog andere verklaringen. Hierbij kunt u denken aan verklaringen als de NIWO-, KIWA-, afdrachts-, en omzet verklaring. Ook verzorgt Astrium de verantwoording voor Assurance rapporten. Voor verklaringen van eerder genoemde instituten is een soepele samenwerking vereist. Astrium werkt samen met verschillende organisaties maar blijft altijd eindverantwoordelijk.

Heeft u specifieke vragen over een onderdeel van de administratie? Of heeft u binnenkort zelf een accountants verklaring nodig? Astrium Accountants helpt u hier graag bij. Samen wordt er gezocht naar de beste oplossing voor uw situatie. Neem een kijkje op de website of neem geheel vrijblijvend contact op.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief