Rechtsgeleerdheid
Recht en onrecht kom je dagelijks tegen in de samenleving. De opleiding rechtsgeleerdheid leert je om hierover een goed oordeel te vormen. Je leert hoe je het in de praktijk toepast, maar ook de wetenschappelijke kant van het recht. Je hebt namelijk om de wet op te lossen niet alleen kennis nodig maar ook praktijk ervaring. Een voorbeeld van een vaardigheid die nodig is, is het onderscheiden van hoofdzaken van bijzaken.
Toelatingseisen
Om je te kunnen inschrijven voor de studie Rechtsgeleerdheid heb je één van de volgende diploma’s nodig: een vwo-diploma of een behaald propedeuse op hbo-niveau. Wanneer je niet een van deze diploma’s hebt en je bent 21 jaar dan is er de mogelijkheid om toegelaten te worden op grond van een colloquium doctum. Tijdens het eerste jaar van de studie wordt er een toets afgenomen waarin de taalvaardigheid wordt getest. De studie is namelijk een erg talige opleiding.
De indeling van de studie
De bachelor opleiding Rechtsgeleerdheid geeft je in 3 jaar een stevige juridische basis. Pas in de master ga je specialiseren op een bepaald gebied. Er is dus tijdens de bachelor genoeg tijd om te kijken wat je interessant vindt.
Advocatenbureaus
Na de studie kun je aan de slag als advocaat. Eerst zal je met een ervaren advocaat meelopen om zo de kneepjes van het vak te leren. Veel advocaten zijn werkzaam bij een advocatenbureau. Advocatenbureaus zijn vaak gespecialiseerd in een aantal rechtsgebieden. Boskamp & Willems uit Eindhoven is vooral gespecialiseerd in het ondernemingsrecht. De advocaten van Boskamp & Willems werken nauw met elkaar samen en houden elkaar regelmatig op de hoogte van de ontwikkelingen. Ook houdt het bedrijf een blog bij.
Voeg een reactie toe