Ontdek de onverwachte kant van Amsterdam

Weer eens iets anders zien in Amsterdam? Die grachten en de Kalverstraat een beetje moe? Doe eens een rondje Amsterdam Noord!

Amsterdam Tour Tips

Bij Amsterdam CS pak je aan de achterkant het pontje naar het Buiksloterplein. Het gratis vaartje duurt een paar minuten maar geeft je direct een vakantiegevoel. Bij aankomst loop je naar het prachtige EYE filmmuseum. Dit extreem moderne gebouw ziet er vanuit elke hoek anders uit. Binnen vind je een mooi houten interieur, warm maar toch modern. Je kunt er films kijken, exposities bekijken of lekker eten.

Naast EYE, vind je de oude Shell toren. In het eerste kwartaal van 2016 zal de toren onder de naam Adam Toren open gaan. Je vindt er dan een club in de kelder, een boutique hotel, een studio, creative labs, een restaurant dat 360 graden rond draait en een bar.

Daarnaast vind je THT, een restaurant in een oud paviljoen van Shell. Misschien wel een van de fijnste terrassen van heel Amsterdam!

In de Tolhuistuin worden er regelmatig concerten, feesten en festivals georganiseerd. Zin om een stukje te fietsen op een jaren zeventig vintage vouw fiets? Dat kan! Je huurt er een voor maar €10 per dag.

Tegen de Tolhuistuin aan vind je de ‘bouwplaats’ van het het eerste 3d geprinte huis ter wereld. Je kunt kijken hoe een enorme 3D printer de onderdelen van het 3D grachtenpand aan het printen is.

Van daaruit loop je richting de Van der Pekstraat. Aan een prachtig pleintje vind je Café Modern. Een oud bankgebouw waar nu een geweldig restaurant gevestigd is. Als je gaat plassen zie je de kluizen.

In de Van der Pekstraat vind je drie dagen per week een gezellige markt. Naast een fiets verhuurder vind je er een goede Soepboer, een uitstekende traiteur, een gezellige boekwinkel met regelmatig lezingen en een prima viswinkel.

Was Amsterdam Noord ooit de plek waar je naartoe verbannen werd als je je niet kon gedragen, nu is het een geweldige plek voor een onverwachte dag in Amsterdam!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Stefan Wijnen

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief