Onderhoud van elektrisch gereedschap

Wanneer u in het bezit bent van elektrisch gereedschap is het aan te raden dit regelmatig te laten keuren. Voor bedrijven waarin gewerkt wordt met elektrisch gereedschap is dit zelfs verplicht. Volgens de Arbowetgeving moeten werkgevers hun medewerkers met deugdelijke elektrische gereedschappenlaten werken.

NEN 3140
Om aan te tonen dat hun werknemers met betrouwbare gereedschappen (machines) werken, kunnen bedrijven deze periodiek laten keuren volgens NEN 3140. Tijdens de keuring worden verschillende aspecten van de gereedschappen bekeken en gemeten met behulp van geavanceerde meetapparatuur. Er wordt onder andere gekeken naar de behuizing, het netsnoer, het stroomverbruik, de isolatieweerstand en de lekstroom.

Overzichtelijk
Wanneer de machines worden goedgekeurd, worden deze voorzien van een sticker. Hierop staat tot wanneer de keuring geldig is. Ook krijgt de eigenaar van de apparaten een certificaat met daarop alle relevante gegevens over de machines en de keuring. De keuringen dienen niet alleen om aan te tonen dat elektrische gereedschappen voldoen aan alle normen, het kan voor bedrijven waarbij veel gereedschappen gebruikt worden ook een middel zijn om deze te inventariseren. Elk apparaat wordt namelijk voorzien van een uniek nummer.

 

Voorzorgmaatregelen
Elektrisch gereedschap wordt regelmatig op de proef gesteld. Wanneer een gereedschap niet goed onderhouden wordt, gaat het roesten. Hierdoor wordt het niet alleen minder efficiënt, ook kan het soms zelfs gevaarlijk worden. Om zo lang mogelijk plezier te hebben van een gereedschap, dient dit stofvrij en droog te worden opgeborgen. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief