Robotisering DHL

Hoe robotisering kan bijdragen aan ons werkgeluk

 

Uitgevoerd met scenario’s uit science fiction, maar ook door hype en wilde speculatie uit de media van de wereld, hebben we vele decennia geanticipeerd op het tijdperk van de robotica.

 

Veel mensen zijn bezorgd dat robots onze banen kunnen stelen en ons bespioneren. We stellen ons voor dat ze niet in een en twee zullen aankomen, maar in uitgestrekte legers klaar om voor altijd het leven te veranderen zoals wij het kennen. De realiteit is natuurlijk heel anders. Hoe opwindend het ook is, de robottechnologie lijkt langzaam maar zeker in voorzichtige en doordachte stadia te komen. DHL heeft zich de laatste jaren verdiept in de robotisering en heeft hier ook voordelen voor de mens gevonden. Zo kunnen de robots het eentonige werk verrichten dat de meeste mensen niet leuk vinden. Er komen echter wel banen vrij mensen die de software gaan ontwikkelen voor de robots en die de robots begeleiden in de processen. Robotica brengt daarom verschillende voor- en nadelen met zich mee.

 

De ontwikkeling va robots voor de logistiek is in volle gang en zal de komende jaren alleen maar toenemen. Robotisering is heel erg belangrijk voor de verbetering van de supply chain. Zij kunnen ervoor zorgen dat processen sneller en beter verlopen. Dit komt ook dat klanten steeds hogere eisen stellen aan snelheid, capaciteit en levertijd Er wordt een software ontwikkeld voor robots die ervoor zorgt dat er minder fouten gemaakt worden en het werk voor de mensen fysiek minder zwaar wordt. Een voordeel hierbij is ook dat er minder ziekteverzuim is die kan ontstaan door fysiek zware handelingen op de werkvloer.

 

Robots rukken op de in de logistiek. Het aantal aanbieders groeit minstens zo snel. Een voorbeeld van proces verbetering door robotisering van DHL is de afleveringsrobot. Deze robot begeleid de postbezorgers naar het goede adres en hij draagt alle pakketjes die moeten worden bezorg. Zo kan de bezorger zijn pakketten eerder bezorgen en kost het hem/haar minder energie. Veel van zulke voorbeelden worden nu getest, maar wanneer de robots helemaal zijn geoptimaliseerd, gaan we deze steeds meer zien in het dagelijks leven.

 

 

 

 

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Tim Bieleveldt

Mijn naam is Tim Bieleveldt, ik ben 20 jaar en volg de opleiding Bedrijfskunde MER. Ik zit nu in het 3de jaar van deze opleiding en ben bezig met de minor Acceleration Academy. Tijdens deze minor komen verschillende modules aan bod, voorbeelden hiervan zijn: -        Business consulting -        Business in Competitive Regions -        Big data and privacy -        Business Branding and  Advertising -        Supply Chain and Logistics -        Business Model Innovation -        Business experience on the road   Deze onderwerpen worden verdeeld over de 18 weken waarin de Minor plaatsvind. Elk onderdeel wordt behandeld, dit doen we door opdrachten te maken voor bedrijven. Tijdens deze minor hebben we verschillende bedrijven bezocht, een voorbeeld hiervan is DHL. We hebben hier informatie over de Supply Chain en de Logistiek gekregen. Na deze uitleg kregen we zelf ook een opdracht over deze onderwerpen. Ik vind DHL een heel interessant en innovatief bedrijf en heb daarom gekozen om mijn opdracht hierover te doen. Verder is het begrip robotica heel populair de laatste tijd, dit komt omdat we dit steeds vaker zien in het dagelijks leven. Maar de vraag die ik me zelf stel en die veel anderen hebben is: ‘’Is robotsering in de logistiek een goede ontwikkeling of is het heel gevaarlijk?’’

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief