Konijnen houden met liefde!

Konijnen houden

 

Wij van Dierenhandel Hoogendoorn willen awareness verspreiden over het konijnen houden bij families. Dit om verwaarlozing te voorkomen!

Het houden van konijnen vinden veel families geweldig, en dat is het ook! Echter komen er wel veel verantwoordelijkheden bij kijken. In sommige gevallen zie je dat het bij verschillende families fout gaat, bij het konijnen houden, en wordt het dier verwaarloost. Daarom willen wij u in dit artikel een aantal tips meegeven over hoe je jouw knaag maatje gezond en vitaal houdt en bij wie je daarvoor moet wezen!

Allereerst wil ik jullie in steekwoorden meegeven wat de hoofdzaken zijn om rekening mee te houden bij het konijnen houden:

  • Huisvesting
  • Gedrag
  • Voeding
  • Gezondheid
  • Verzorging

Allereerst om uw pluizenbol tevreden te houden is het goed om te weten dat konijnen kudde dieren zijn. Dit betekend dat ze zich in hun eentje niet prettig zullen voelen. Dit is van nature zo en het is een van hun primaire behoeften een maatje te hebben. Daarnaast is het noodzakelijk dat het hok minstens een maal per week schoongemaakt wordt en dat ze zo nu en dan binnen of buiten wat ruimte krijgen om rond te hobbelen.

Konijnen hun gedrag wordt vaak gezien als lief, schattig en zacht. Maar ze hebben zeer scherpe tanden waarmee ze flink kunnen bijten, dit gedrag ontwikkelen ze zichzelf verdedigen wat betekend dat het diertje te veel spanning ervaart en zich niet op zijn gemak voelt. Het zijn namelijk slimme dieren. Bij het konijnen houden moet je dus zorgen dat ze zich niet hoeven te vervelen in hun hok door middel van speeltjes of bied het voer op een andere manier aan dan in het bakje zodat ze er moeite voor moeten doen (win-win situatie want u vermaakt zich ook).

Voor meer tips en advies kunt u contact opnemen met uw specialist: Dierenhandel Hoogendoorn. Wij kunnen u helpen uw konijn gezond en vitaal te houden en ondersteuning bieden bij uw maatje zijn/ haar gezondheid!

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief