Hoe kies ik een zorgverzekering die bij me past?

Zorgverzekeraars

Sinds januari 2006 zijn we allemaal verplicht om een zorgverzekering af te sluiten. Dit is verplicht voor iedere Nederlander. Vroeger was je standaard verzekerd met een basis ziekenfonds of particuliere ziektekostenverzekering. De particuliere verzekering was er alleen voor de rijkere mensen. Gelukkig zijn de tijden veranderd. Tegenwoordig mag iedereen zijn eigen verzekeringsmaatschappij kiezen! Dat is positief want niemand weet beter wat je nodig hebt dan jezelf.

Tip: Gebruik een zorgvergelijker om snel alle zorgverzekeraars met elkaar te vergelijken.

Graag willen wij de jeugd en volwassenen waarschuwen voor het volgende: Wanneer je een tijdje de zorgverzekering niet betaald kan je er uitgezet worden. Dit kan ook gebeuren wanneer je een aantal maanden je verzekering onbetaald laat. Of je de zorgverzekering wel of niet betaald maakt niks uit voor de zorgtoeslag, indien je daar recht op hebt. Wanneer je inkomen niet hoog is heb je hier recht op, vanaf 18 jaar. Zorgtoeslag wordt berekend aan de hand van je inkomen.

Vanaf 2008 is het eigen risico ingevoerd. Dit wil zeggen dat een ieder jaarlijks een bedrag moet betalen wanneer deze gebruik maakt van medische diensten. Dit eigen risico verschilt per aanbieder. Daarnaast scheelt het ook in wat vergoed wordt. Bijvoorbeeld; bij de ene zorgverzekering mag je een aantal keer naar de dokter of fysiotherapeut, zonder dat je eigen risico hoeft te betalen. Belangrijk is om voor jezelf op een rijtje te zetten wat je wel en niet nodig hebt. Zit je bijvoorbeeld vaak “vast” dan kan je het beste een verzekering kiezen die meer fysiotherapie vergoedt.

Gelukkig zijn er veel zorgverzekeraars en heb je veel keuze vandaag de dag. Belangrijk is om te kiezen voor de beste zorgverzekering tegen de beste prijs. Hierbij komt een hoop om de hoek kijken! Voor sommige mensen geldt alleen het voordeel dat ze kunnen halen op financieel gebied. De goedkoopste verzekering is lang niet altijd de beste zorgverzekering! Lees daarom ook de recensies van andere leden en ga niet blindelings af op de informatie die je tot je krijgt. Het kiezen van een goede zorgverzekering is voor een ieder belangrijk! Kijk bij het vergelijken ook goed naar de ervaringen van anderen. Dit vergelijken kan op easyswitch.nl/zorgverzekering-2017.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief