Help, infectie in de nagel

Het overkomt je zonder dat je het door hebt. Je maakt je nagel schoon en komt tot de ontdekking dat je een rare plek op je nagel hebt. Het eerste wat je denkt is “bah” een infectie.

Wat kan je hier aan doen? Schimmelnagels zijn niet moeilijk te behandelen maar het is zeker handig als je er wel wat aan doet. Er zijn verschillende hulpmiddelen om er voor te zorgen dat je er snel vanaf komt. Wat handige tips wanneer je te maken hebt met een kalknagel.

  • Zorg dat je nagel een tijdje schoon is en niet wordt belast met nog meer mogelijke infectie factoren. Haal dus de overige nagellak, gelpolish of acryl er vanaf.
  • Gebruik een schone vijl vanaf nu, gooi de vorige weg en probeer dit ook voor andere materialen te doen. Of maak ze grondig schoon als dat kan, vergeet niet te desinfecteren.
  • Gebruik een middel dat helpt tegen kalknagels en infecties, bijvoorbeeld van Excilor
  • Aangezien elk product verschillend werkt, zorg dat je de instructies goed opvolgt voor je zo meteen weer een geïnfecteerde nagel hebt.
  • Laat de nagel voor een tijdje rusten, of zo min mogelijk schadelijke producten gebruiken.

Gelukkig gaat het snel over en kan je binnen de kortste keren weer je nagels verwennen. Het is altijd even schrikken, maar gelukkig is het niet besmettelijk en zeker niet permanent. Pas ook op wanneer je acrylnagels hebt met het stoten van je nagels. Door de harde klap kan het gebeuren dat je eigen nagel het te voorduren heeft en de kalknagel pas zichtbaar wordt wanneer je de acrylnagel verwijdert. Merk je al eerder dat je nagel niet meer gezond is, verwijder dan de laag die er op zit. Het kan ook gebeuren dat je tip te stevig is vast gezet, of je de nagel met geweld er af probeert te halen. Vergeet niet dat nagels, ongeacht dat ze terug groeien, met zorg behandelt moeten worden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief