Geef Nederland haar mus terug!

zingende-mus

Laat de mus weer zingen

Huismussen leven al eeuwenlang in de omgeving van mensen. Vroeger broedden ze massaal onder daken en zochten ze op akkers naar graan. Door verschillende factoren gaat het nu slecht met hen. Sinds de jaren 70 nemen de aantallen drastisch af, en staan zij op de Nederlandse Rode Lijst van Bedreigde Diersoorten. De huismus staat middenin de ecologische kringloop, maar doordat er nu te weinig zijn, krijg je meer schadelijke insecten, dierenziektes en verdwijnen de roofvogels. De mus is een dinosaurus die heeft weten te overleven, maar ze gaat nu toch richting uitsterven, vooral in Amsterdam; hier is de terugloop 90%.

Daarom is Stichting De Mussen Toevlucht in het leven geroepen, wij behoeden de huismus voor uitsterven.

Onze jonge stichting, een non-profit organisatie, bestaat uit een handjevol enthousiaste vrijwilligers, die al het werk, onbetaald, zelf doen. We hebben de ANBI-status (Algemeen Nut Beogende Instelling), en helpen de mus op verschillende manieren; op politiek en gemeentelijk niveau (zo we hebben o.a. geadviseerd bij de motie van De Partij voor de Dieren genaamd ‘Bouwen aan een bio-diverse stad’, dat ervoor pleit om in de bouw zo goed mogelijk rekening te houden met in het wild levende dieren en hebben we mee mogen schrijven aan het beleid van Gemeente Amsterdam in de nieuwe Concept Agenda Dieren 2015-2018). Tevens bemiddelen we bij conflicten waarbij mussen in het gedrang komen. Hierbij hebben we al acht separate mussenkolonies door heel Nederland weten te redden. Ook geven wij voorlichting aan woningbouwverenigingen/makelaars/hoveniers over de Flora- en faunawet, en helpen we bij de naleving ervan. Daarnaast zorgen we ook voor bewustwording bij het Nederlandse publiek. We zetten hen aan tot het vogelvriendelijk maken van hun tuinen/balkons. En last, but not least; het bijhouden en uitbreiden van onze huidige megakolonie.

Na het succesvol oprichten en uitbreiden van de eerste kolonie in hartje Amsterdam is het nu tijd voor een tweede! Dit nieuwe stukje duurzaam mussenparadijs is niet alleen goed voor de mussen, maar ook voor de noodlijdende maar juist zo belangrijke vlinders, bijen, hommels en inheemse planten. Onze fondsen zijn hiervoor ontoereikend, daarom zijn wij een crowdfundingscampagne begonnen, en jullie kunnen deze campagne succesvol maken!

Geef onze campagne vleugels door naar http://crowdfundingvoornatuur.nl/reddemus te surfen. Kies een leuke reward en doe de bijpassende donatie. Alle beetjes helpen! Als wij het doelbedrag niet halen gaat alles terug naar de donateurs. Verspreid daarna deze campagne weidt en breid.

Dankzij jouw bijzonder gewaardeerde bijdrage help je de mussenstand weer op peil te brengen!

 

info@stichtingdemussentoevlucht.nl

www.stichtingdemussentoevlucht.nl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(1 stemmen, gemiddeld: 5,00 van de 5)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

AuroraSekhmet

AuroraSekhmet

http://www.stichtingdemussentoevlucht.nl

Jennifer Hagens, oprichter/voorzitter Stichting De Mussen Toevlucht

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief