De kleur Oranje in de mannenmode

Dit verhaal gaat over alle gradaties van de kleur oranje in de mannenmode. Er zijn daar heel veel verschillende van in de mode en textielwereld. In de lente- en zomercollecties opteren kledingontwerpers doorgaans voor de lichte tinten zoals die van perzik, abrikoos of zalmkleur. En de helderdere tinten variërend van geel van kaki tot het oranje van een rijpe pompoen of zelfs de felle variant van het veiligheidsvest zijn ook bijzonder geliefd bij hen. Gaandeweg naar de herfstmode zijn de tinten oranje van mahoniehout, donker gerijpte sinaasappels en de kleur van roest perfecte kleuren voor de stropdas om daar eindeloos mee te combineren. Het doet ons denken aan de brons gekleurde herfstbladeren die van de bomen vallen.

Over de oranje stropdas bij welke gelegenheid en in welk seizoen:
Algemeen gezegd kan je stellen dat lichte en heldere tinten het meest geschikt zijn om te dragen op zonnige dagen in het voorjaar en zomer. De frisheid en helderheid passen volledig bij heugelijke feiten in dat jaargetijde, zoals bijvoorbeeld bruiloftsfeesten. Het straalt vriendelijkheid en warmte uit. Hoe later in het jaar hoe donkerder de tinten mogen worden. Ja in de herfst mag je das zelfs naar het bruin oranje neigen.

Stropdassen zijn er in allerlei aantrekkelijke ontwerpen en materiaalsoorten te koop. Katoen, zijde, nylon…noem het maar op. Een oranje stropdas past buitengewoon goed bij vrijwel iedere kleur die je in je mannengarderobe hebt. De kleur past heel goed bij bruin maar ook bij groen. En in combinatie met blauw, grijs of welke neutrale kleur dan ook komt het heel goed tot zijn recht. Ja, oranje dassen kunnen overal bij.

Het psychische aspect van de kleur oranje op mensen:

Oranje is een mengsel van twee basiskleuren, te weten het gepassioneerde en warme rood en het sympathieke vrolijke geel. Beide kleuren komen in oranje uitgebalanceerd naar voren en stralen evenwicht, enthousiasme en warmte uit. Oranje komt stimulerend over zowel in zakelijke als informele situaties. Het schenken van een oranje das is daardoor altijd een succes, alsmede het krijgen er van. Oranje trekt aandacht en staat symbool voor vreugde en blijheid. Voeg oranje toe aan je outfit en ervaar hoe plezierig dat is, want jij knapt er helemaal van op en ook jouw omgeving doet dat. Oranje stimuleert je welzijn en wordt in verband gebracht met nieuw begin en ambitie. Nou, duidelijk toch; welke kleur kan je beter kiezen dan oranje voor je stropdas?

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

strakke das strakkedas

http://www.strakkedas.nl

"A man without a tie can not be taken seriously." Roger Koppel.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief