Dassault Systèmes introduceert V6 Release 2013 van het 3DExperience Platform

Open industriespecifieke oplossingen voegen waarde toe aan klantervaringen

Maarssen, 9 juli 2012 – Dassault Systèmes, expert in 3D-ontwerp, 3D digitale prototypes en Product Lifecycle Management (PLM), introduceert een nieuwe versie van het 3DExperience Platform. V6 Release 2013 voegt waarde toe voor het verrijken van de klantervaringen in een groot aantal marktsegmenten, waaronder defensie en luchtvaart, transport en mobiliteit, marine en offshore, consumentenproducten en retail.

Toenemende openheid vergroot flexibiliteit
V6 Release 2013 van het 3DExperience Platform is onder andere uitgebreid met:

  Nieuwe xCAD-fileconverters om samenwerking in supply chains makkelijker te maken en parts zonder vertaling te kunnen hergebruiken.
  Nieuwe API’s voor robotica, ergonomie en machinebesturing.
  Additionele xPDM-interfaces,om de flexibiliteit te vergroten, waaronder met SAP.

 

Dassault Systèmes heeft onlangs al het commitment voor meer openheid aangekondigd. Hetsoftwarebedrijf ondersteunt namelijk actief de volgende fases van het Codex of PLM Openness (CPO), een initiatief van de automobielsector en de ProSTEP iViP associatie.

Industriespecifieke toevoegingen en verbeteringen
V6 Release 2013 bevat een groot aantal industriespecifieke verbeteringen, waaronder:

  Transport- en mobiliteitsoplossingen: uitgebreidere ENOVIA-integraties met de industriestandaard International Material Data System en CATIA Live Weight, om in een dashboard het gewicht, zwaartepunt en toleranties van assemblies te zien. Verder kunnen creatieve designers nu eenvoudiger met CATIA’s virtual clay modeler alle scherpe hoeken in hun ontwerp stroomlijnen.
  Marine- en offshore-oplossingen: dankzij een nieuw Structure Detail Design-product en de integratie daarvan met CATIA’s Structure Functional Design, zijn functionele ontwerpwijzigingen in een later stadium nog door te voeren in het constructieve detailontwerp.
  Oplossingen voor consumentenproducten en retail: de gebruiksvriendelijkheid, visualisaties en prestaties van 3DVIA Store, een 3D-oplossing voor simulaties van retailervaringen, zijn verbeterd. Verder zijn CATIA’s 3D-schetsoplossing Natural Sketch en de interface voor het managen van alle productinformatie verbeterd, dankzij het toevoegen van functionaliteiten van het recent overgenomen Enginuity Solutions.
  Ten slotte krijgen klanten in alle marktsegmenten functionaliteit ter beschikking van Exalead CloudView. Daarmee krijgen zij beter inzicht in alle beschikbare gestructureerde en ongestructureerde informatie binnen het bedrijf of op internet. Het datamodel van Exalead is uitgebreid om direct heterogene Big Data uit verschillende bronnen te vertalen naar intelligente informatie op basis waarvan organisaties gefundeerd beslissingen kunnen nemen.

Time-to-market verkorten
Kai Wallasch, CAD-PDM manager van CLAAS, één van de grootste fabrikanten van landbouwwerktuigen ter wereld, zegt: “De globalisering van ons bedrijf vraagt om geïntegreerde en gestandaardiseerde engineeringprocessen, die een interface hebben naar onze productie en externe leveranciers. Verder verkort het gebruik van virtuele engineeringtools de ‘time-to-market’ van onze producten aanzienlijk en helpen ze ons bij het managen van de toenemende productcomplexiteit. Met de geïntegreerde combinatie van ENOVIA V6 en CATIA V6 zijn wij op die uitdagingen voor de toekomst voorbereid.”

Waarde creëren voor klanten
Dominique Florack, senior executive vice president, Products, R&D, Dassault Systèmes, voegt daaraan toe: “Bij elke nieuwe versie van het 3DExperience Platform ligt onze focus op het bieden van betere mogelijkheden om onze klanten de juiste waarde te laten creëren voor hun klanten en consumenten. Door uit te gaan van de toegevoegde waarde die onze klanten aan consumenten moeten leveren, kunnen wij fundamenteel betere platformuitbreidingen toevoegen. Veel softwarebedrijven zeggen dat ze klantgericht zijn. Wij gaan verder door ons te richten op de business-uitdagingen waar klanten voor staan en platformverbeteringen te ontwerpen met de behoeften van hun consumenten in gedachten.”

Kijk voor een gedetailleerde lijst met alle verbeteringen in V6 Release 2013 op: www.3ds.com/products/v6/latest-release.

Over Dassault Systèmes 
Dassault Systèmes, de 3DExperience-specialist, levert organisaties en consumenten virtuele werelden voor het bedenken en creëren van duurzame innovaties. De marktleidende oplossingen van het bedrijf transformeren de manier waarop producten worden ontworpen, geproduceerd en ondersteund. Verder stimuleert de samenwerkingssoftware van Dassault Systèmes ook sociale innovatie, omdat het de mogelijkheden van de virtuele wereld voor iedereen verder uitbreidt om de echte wereld te kunnen verbeteren. Het bedrijf voegt met zijn oplossingen inmiddels waarde toe aan meer dan 150.000 klanten in elke grootte en industrie, in ruim 80 landen.

Kijk voor meer informatie op http://www.3ds.com/.

CATIA, SolidWorks, ENOVIA, SIMULIA, DELMIA, 3DVIA, 3DSwYm, EXALEAD en Netvibes zijn geregistreerde handelsmerken van Dassault Systèmes of zijn dochterondernemingen in de USA en/of andere landen.

Contact
Co-Workx
Peter Gloudemans 
Tel: +31 (0)6-53 47 17 77
E-mail: peter@co-workx.nl

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Co-Workx

Co-Workx

http://www.co-workx.nl

Co-Workx onderscheidt zich door de jarenlange ervaring van zijn PR- en marketingmedewerkers. Wij werken als PR- en communicatieadviesbureau alleen met ervaren mensen, zodat wij u de juiste kennis van uw branche en over uw concurrentie kunnen bieden. Wij zijn gespecialiseerd in communicatie- en PR-advies voor ICT-bedrijven en organisaties die actief zijn in de industriele markt. Co-Workx is daarnaast uniek in de markt door onze nauwe samenwerking met journalisten. Co-Workx Maredijk 17 Leiden 06-24245679 https://twitter.com/Co_Workx

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief