Scrum, de tester en de verborgen succesfactor
Deze case study beschrijft de verbeteringen die zijn ontstaan door het invoeren van SCRUM in een organisatie met veel verschillende betrokken afdelingen. Het verhaal begint echter anders…
Testmanager
In één van zijn opdrachten was Niels Winkel (Quality Consultant bij SYSQA) testmanager bij een webshop. Vanaf het begin was al duidelijk dat het een taaie klus zou worden. Er was niet alleen al 9 maanden niet aan de webshop ontwikkeld, maar ook niet aan een viertal aansluitende systemen. En er waren nog geen testresultaten bekend. De reeds aanwezige testers hadden nog niet veel gedaan, met als argument dat er nog geen representatieve data beschikbaar was. Voor de testers waren de aanleverende systemen buiten scope. Er werd dus voornamelijk gewacht op het team dat aan het aanleverend systeem moest werken.
Vertrouwen in SCRUM
Het traject zat wat vast, en om het op de rit te krijgen heeft Niels eerst een bug-run laten uitvoeren. Hij heeft met fictieve data zoveel mogelijk van de functionaliteit laten nalopen. En dat had resultaat: er werden zo’n 200 bevindingen gerapporteerd. De offshore partij die de webshop ontwikkelde kon daar alvast mee aan de slag.
Ook heeft Niels het testteam vanaf het eerste moment volgens SCRUM laten werken. Dit had als voordelen dat het team beter wist welke taken op te pakken waren en dat zowel het team als de buitenwereld een beter beeld hadden bij wat er aan het einde van een sprint opgeleverd wordt. Dit gaf de organisatie vertrouwen in de voordelen van de SCRUM aanpak.
Lees verder >>
Voeg een reactie toe