SamenGroen lanceert revolutionaire app op 16 oktober 2014

SamenGroen, een jonge onderneming die zich richt op het verduurzamen van de bebouwde omgeving, heeft een nieuwe app laten ontwikkelen waarmee woonconsumenten snel en eenvoudig kunnen bepalen met welke producten en maatregelen zij het meest kosten-efficiënt hun woning kunnen verduurzamen. Het gebruik van ‘MijnGroeneApp’ is zo laagdrempelig dat er geen adviseurs of tussenpersonen meer nodig zijn om Energielabel A of zelfs een energieneutrale woning te realiseren.

Het bedrijf spreekt van ‘een doorbraak’ die energieconsumenten in een geheel nieuwe uitgangspositie brengt. Volgens SamenGroen-directeur Anton Sinke is de huidige markt van producten en oplossingen namelijk uiterst intransparant, sterk aanbod-gedreven en onnodig complex. “De gemiddelde burger weet niet waar hij moet beginnen, hoe hij de kosten en baten af moet wegen en welk pakket van maatregelen in zijn specifieke geval het meeste besparingswinst oplevert”, aldus Sinke. “En dus gebeurt er niets, of althans veel te weinig. En dat terwijl in het SER Energieakkoord is afgesproken dat elk gebouw in Nederland in 2030 minimaal moet voldoen aan Energielabel A. Voor 2050 is de ambitie zelfs alle panden energieneutraal te maken.”

MijnGroeneApp is zo gebouwd dat consumenten haast spelenderwijs verschillende maatregelen kunnen selecteren en direct kunnen zien welk prijskaartje daar aanhangt en hoe snel die investering kan worden terugverdiend. Uitgangspunt is daarbij de gewenste besparing: van daaruit adviseert MijnGroeneAPP zelfstandig de meest kosten-efficiënte maatregelen. Ook is het mogelijk om aanpassing van het eigen ‘energiegedrag’ (bijvoorbeeld minder lang douchen) te laten doorrekenen.

Omdat de app is gekoppeld aan een database met data van meerdere producenten van energiebesparende maatregelen, geeft MijnGroeneApp een zeer realistisch advies dat, zo benadrukt Sinke, “voor de verandering eens niet product- of leveranciersgebonden is, maar neutraal.”

Gemeenten en woningcorporaties
Bijzonder is ook dat de app zó is ontwikkeld dat hij door gemeenten en woningcorporaties kan worden ingezet om verduurzaming van de eigen woningvoorraad te versnellen. Sinke: “Veel gemeenten hebben een verduurzamingsbeleid, maar grote moeite om de burger daadwerkelijk te bereiken. Door MijnGroeneApp aan de burger beschikbaar te stellen wordt die kloof effectief gedicht. Bovendien kan MijnGroeneApp worden verrijkt met reeds bij de gemeente bekende data over panden. Dat maakt het gebruiksgemak voor de burger nog groter en zet deze ertoe aan om de juiste besparingsmaatregelen te treffen.”

Volgens SamenGroen kan de nieuwe app tevens worden ingezet door woningcorporaties die aan de vooravond van grote renovatietrajecten staan. Zij kunnen huurders een customized versie van MijnGroeneApp aan te bieden, gekoppeld aan een eigen inlogcode. Huurders kunnen dan spelenderwijs zelf zien wat de maatregelen voor hun maandlasten betekenen. Sinke: “En omdat MijnGroeneApp ook het persoonlijk energiegebruik in beeld brengt, wordt de bewustwording bij huurders sterk vergroot.”

Online faciliteiten
Aan de ontwikkeling van MijnGroeneApp is jarenlange research voorafgegaan. Bijzonder is dat de tool als een open platform ter beschikking wordt gesteld. Dat betekent dat producenten en leveranciers eigen online faciliteiten aan het platform kunnen koppelen. Dit levert een aanzienlijke kostenbesparing op.

Sinke: “We hebben al tal van marktpartijen aangesloten, maar zijn zeker nog op zoek naar meer partijen. Immers, hoe meer data de database achter de app bevat, hoe minder de gebruiker zelf nog moet invoeren. En hoe meer aanbieders van oplossingen de app adopteren, hoe completer het aanbod dat de gebruiker aangereikt krijgt.”
SamenGroen wil de app koppelen aan een EnergieVolgSysteem, op basis waarvan de consument inzicht krijgt in zijn eigen energiegedrag en in het energieverbruik van apparaten in huis. Dit kan zelfs interactief tot op apparaat-niveau aan toe.

Voor de totstandkoming van de MijnGroeneApp wordt samengewerkt met IT bedrijf Booxs en Nieman Groep (ingenieursburo). Zij zorgen er mede voor dat ‘onder de motorkap’ alles klopt.
Vooruitlopend op de lancering om 14.30 uur is de pers van harte uitgenodigd om 13.30 uur. Locatie: Fort Altena te Werkendam.

[Einde bericht]

Over SamenGroen

SamenGroen is een initiatief van Anton Sinke en Johan Koekkoek, twee bevlogen ondernemers met de ambitie Nederland sneller vooruit te helpen met energiebesparing en -opwekking in de gebouwde omgeving. De onderneming richt zich met een uitgebreid productaanbod en advies op maat op zowel particuliere huizenbezitters als bedrijven en eigenaren/vastgoedbeleggers.

SamenGroen onderscheidt zich van andere marktpartijen door een integrale visie op verduurzaming van bestaand vastgoed. Dat betekent dat de activiteiten zich zowel richten op verduurzaming op gebouwniveau (isolatie e.d.) als op het niveau van de gebruiker (beïnvloeden ‘energie-gedrag’) als op de opwekking van energie op of naast gebouwen.

SamenGroen gelooft in de kracht van collectiviteit. Waar mogelijk wordt op wijk- of buurtniveau met ‘energie-corporaties’ samengewerkt en onderzocht welke mogelijkheden er zijn om collectief energie op te wekken en op wijkniveau te distribueren. SamenGroen heeft verder plannen om een ‘marktplaatsmodel’ te ontwikkelen waar installateurs kunnen inschrijven op te verrichten werkzaamheden, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van woningen. Zo kunnen de deelnemers tevens profiteren van het inkoopvoordeel van schaalgrootte.
Over Anton Sinke en Johan Koekkoek
Anton Sinke transformeerde zijn onderneming CasaMundus (makelaardij/projectontwikkeling) ruim tien jaar geleden in een op verduurzaming gerichte marktpartij, met als focus de (bestaande) bebouwde omgeving.
Johan Koekkoek is directeur van Visietech, een praktisch ingesteld adviesbureau dat al 15 jaar actief is in de bouwwereld met als belangrijkste specialisaties duurzaamheid en werken volgens het Bouw informatiemodel (BIM).
In SamenGroen komen de idealistische drive van Anton en de technische achtergrond, kennis en kunde van Johan samen. Met als resultaat een onderneming die in staat is om verduurzamingprojecten daadwerkelijk van de grond te tillen.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

samengroen

http://www.samengroen.com

SamenGroen is een initiatief van Anton Sinke en Johan Koekkoek, twee bevlogen ondernemers met de ambitie Nederland sneller vooruit te helpen met energiebesparing en -opwekking in de gebouwde omgeving. De onderneming richt zich met een uitgebreid productaanbod en advies op maat op zowel particuliere huizenbezitters als bedrijven en eigenaren/vastgoedbeleggers. SamenGroen onderscheidt zich van andere marktpartijen door een integrale visie op verduurzaming van bestaand vastgoed. Dat betekent dat de activiteiten zich zowel richten op verduurzaming op gebouwniveau (isolatie e.d.) als op het niveau van de gebruiker (beïnvloeden ‘energie-gedrag’) als op de opwekking van energie op of naast gebouwen. SamenGroen gelooft in de kracht van collectiviteit. Waar mogelijk wordt op wijk- of buurtniveau met ‘energie-corporaties’ samengewerkt en onderzocht welke mogelijkheden er zijn om collectief energie op te wekken en op wijkniveau te distribueren. SamenGroen heeft verder plannen om  een ‘marktplaatsmodel’ te ontwikkelen waar installateurs kunnen inschrijven op te verrichten werkzaamheden, zoals het plaatsen van zonnepanelen en het isoleren van woningen. Zo kunnen de deelnemers tevens profiteren van het inkoopvoordeel van schaalgrootte.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief