Rouwverwerking na de uitvaart

ROUWVERWERKING

‘Rouwverwerking’
Als een dierbaar iemand pas gestorven is en je afscheid van hem of haar hebt moeten nemen, dan voel je je vaak wezenloos. Je vraagt je af waarom dit moest gebeuren maar je krijgt geen antwoord. Je voelt je wanhopig, kwaad of in de steek gelaten. Kortom je bent intens verdrietig.
Je hebt aandacht en begrip nodig voor wat je doormaakt. In het begin is er vaak in voldoende mate aandacht van familie, vrienden en kennissen. Maar als het verlies pas echt tot je begint door te dringen, lijkt het wel of je niet meer gezien of gehoord wordt in je verdriet en verwerken.
Dan kan het goed zijn om in contact te komen met lotgenoten; mensen die hetzelfde meemaken als jij. Daardoor kunnen zij begrijpen wat je doormaakt. Ze kunnen je steunen en helpen om je rouw te verwerken.
Daarom wil Antoine Uitvaartzorg mensen bij elkaar brengen die een verlies te verwerken hebben van een partner, ouder, kind, familielid, broer, zus of vriend(in). Of naar aanleiding van zelfdoding.

Praten en delen met lotgenoten

Praten over dood en rouw is in onze samenleving niet gemakkelijk. Rouwen is taboe geworden. Het lijkt wel of mensen vermijden om te vragen hoe het gaat, uit angst om bij een rouwende het verdriet weer op te rakelen. Misschien omdat ze niet weten hoe ze moeten reageren en ermee om moeten gaan, of misschien wel uit angst voor eigen ziekte of dood. Te snel wordt er vanuit gegaan dat je over verlies heen bent of zou moeten zijn.
Hoe een rouwproces verloopt en hoelang het duurt is bij iedereen verschillend. Want iedereen is anders en leeft in andere omstandigheden. Iedereen heeft het recht om op zijn manier te rouwen. Lotgenoten kunnen als geen ander meeleven en meevoelen wat je doormaakt.
Ze weten… Het delen van de rouw, van je gevoelens en de herkenning van jezelf in de ander, blijken veel steun te kunnen bieden. Maar ook het ervaren van elkaars verschillen.

De groepen

De groepsleden bepalen zelf waarover ze willen praten en wat ze met elkaar willen delen. Ook de gespreksonderwerpen worden dus door de groepsleden zelf aangedragen. De begeleider(s) helpen om een sfeer te creëren waarin ieder zich veilig voelt. Zij bieden mogelijkheden aan om met je eigen problemen en die van de anderen om te gaan
Heeft u belangstelling om mee te doen aan een gespreksgroep dan kunt u zich aanmelden.
Voor meer informatie kijk: Rouwperiode na overlijden

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Alen Sirovica

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief