Overheid ziet niet graag dat wij goud en andere edelmetalen kopen
Wat is er eigenlijk aan de hand op de financiële markten? Heel wat, zo blijkt. De overheden zijn ten einde raad overgestapt op de meest dwaze maatregelen. We zijn nog altijd niet bekomen van de verbazing omtrent de invoering van negatieve rentevoeten, maar dat is nog maar het begin van wat ons te wachten staat. In de verte dreigt er nog veel meer onheil dat ons rechtstreeks in de portefeuille zal treffen. Daarom herhalen we nogmaals ons advies om goud, en zilver, edelmetalen dus, goed bij te houden. Want we zullen ze nog nodig hebben, meer zelfs dan we nu denken.
De negatieve rentevoeten zijn namelijk onlosmakelijk verbonden met de war on cash die de overheden volop aan het voeren zijn. Ze willen het cash geld uit omloop halen om zo de weg vrij te hebben voor hun uiteindelijke doel. En dat zijn de bail ins, of het afromen van onze deposito’s bij de banken. Het aanslaan van ons spaargeld zal namelijk noodzakelijk om de openstaande schulden te betalen. Schulden die nota bene de overheden zelf en niet wij als particulieren gemaakt hebben. Inderdaad, de wereld staat helemaal op zijn kop. Daarom moeten we ook averechts leren denken.
Dat houdt dan meer bepaald in dat we moeten afstappen van gewoon geld als spaarmiddel, want daar heeft vadertje staat een begerig oog op laten vallen. Goud is een alternatief, evenals zilver. Maar is er één groot probleem. De overheid ziet niet graag dat wij goud en andere edelmetalen kopen, want hoe meer mensen hun voorzorgsmaatregelen getroffen hebben hoe minder geld er kan aangeslagen worden. Maar ook met de goudmarkt durven de overheden zich moeien, soms zelfs op een zeer ingrijpende manier. De Amerikaanse overheid verbood zelfs tussen 1933 en 1975 het bezit van fysiek goud.
Dat zullen ze nu niet meer durven en kunnen doen, zodat goud wel degelijk een veilig bezit vormt. Maar de goudprijs wordt nu op een andere manier onderdrukt, namelijk door manipulatie van de goudprijs. Bij het einde van de goudstandaard in de jaren 70 kreeg de goudmarkt eindelijk de kans om op zoek te gaan naar de echte waarde van het edelmetaal, waardoor de prijs door het dak vloog. Toen de prijs in 2011 de kaap van 2000 dollar naderde, werd het de overheden te gortig. Ze gingen die prijs kunstmatig laag houden, iets wat niet langer meer lukt. De afgelopen maanden is de markt losgebarsten en fors hogere prijzen liggen in de lijn van de verwachtingen. Want wij zijn zeker niet meer de enigen die rekening houden dat de bail ins met onze lieve spaarcenten aan de haal gaan.
Investeer nu in goud en/of zilver, eenvoudig via www.mucrogold.be
Voeg een reactie toe