Massage goed voor lichaam en geest

Massage goed voor lichaam en geest

Dat massages lekker ontspannen, zal je niet verbazen. Minder bekend is waarom een massage eigenlijk goed is voor je lichaam en geest. Wat gebeurt er met je als je gemasseerd wordt?

Massages voeren afvalstoffen af en verbeteren de bloedcirculatie

Onze bloedcirculatie is erg belangrijk belang voor ons lichaam. Via je bloed, worden voedingsstoffen naar cellen vervoerd en afvalstoffen afgevoerd. Zonder bloedcirculatie, is het eigenlijk maar een dooie boel. Door massages worden afvalstoffen sneller afgevoerd en voedingsstoffen beter opgenomen, je organen gaan beter functioneren. De huid is ons grootste orgaan. Door massage gaat deze er beter uitzien, de conditie ervan wordt namelijk verbeterd.

 

Ook je spieren hebben een groot belang bij een goede doorbloeding. Spieren maken bij bewegen melkzuren aan, dit zijn afvalstoffen. Spierpijn is verzuring van je spieren. Normaal wordt dit melkzuur goed afgevoerd door de bloedvaten maar soms kunnen er ‘knopen’ ontstaan. Een knoop is een verkleving van spiervezels. Een bundeltje opgehoopte vezels vol melkzuur dat niet meer soepel beweegt. Knopen zorgen ook dat spieren op sommige plekken k­­­­­­­­­orter zijn en daardoor kan trekken aan het uiteinde ervan. Denk aan een knoop in je nek waardoor je misschien wel hoofdpijn krijgt. Vervelend dus! Met een massage, kun je knopen uit je spieren laten halen.

Een betere weerstand door massage

Het effect van massage op de gezondheid, wordt al een tijdje onderzocht. Na een massage, blijkt dat de hoeveelheid witte bloedcellen in het bloed hoger is. Witte bloedcellen helpen om infecties en virussen te bestrijden. Dat wil je! De aanwezigheid van het stresshormoon cortisol wordt er ook door verminderd. Te veel cortisol kan gezondheidsklachten veroorzaken. Het vermindert de werking van je immuunsysteem waardoor je sneller ziek kan worden. Je humeur wordt er ook echt niet beter door. Loop er te lang mee door en ze kunnen je zo opdweilen.

 

Tijdens een massage, komen er verschillende hormonen vrij. Hormonen met een prettig effect. Bijvoorbeeld Endorfine, de ultieme natuurlijke pijnstiller en oxytocine, een echte cortisol buster. Vandaar dat lekkere rozige gevoel dat je na een massage hebt.

 

 

Rust in je bolletje door massage

Rust, ontspanning en een fijne gemoedstoestand. Massages helpen daar duidelijk bij. Dat herhalen, levert je zelfs positieve lange-termijn effecten op. Zowel je lichaam als je gedachtes komen tot rust. Waarom zou je dit dus niet jezelf cadeau doen?

 

Sandra Herdink, massagetherapeut, Touch of Zen massage Almere

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Laden...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

John van der Velde

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief