Fietsen, een voorbeeld van gezond verstand ten opzichte van het coronavirus
De wereldwijde hysterie die door het coronavirus wordt veroorzaakt, raakt de hele sport. Wielrennen is niet gratis en het is geen sport die in een stadion zonder publiek kan worden gespeeld. Fietsers hebben nu een unieke kans om een eenheid te laten zien die ze niet altijd hebben.
Als we het over wielrennen hebben, hebben we het over een sport die verband houdt met het epos en het vermogen om te proberen onmogelijkheden te overwinnen en elke conditie uit te dagen. De fietser heeft de verplichting om op te staan en te gaan. Wat de omstandigheden ook zijn. Het kan worden opgegeven, maar als laatste optie.
De Italiaanse wielrenner Manuel Quinziato heeft het over de Milaan-San Remo 2013 die door de sneeuw en de kou werd afgesneden, zelfs enkele Italiaanse competitiewedstrijden werden opgeschort, maar het fietsen ging door ondanks de risico’s van lage temperaturen.
Veel fietspuristen begrepen toen nog niet dat Milaan-San Remo zou worden geknipt of misschien wel helemaal niet zou worden gerund. “Ze zijn fietsers”, is de uitdrukking die meestal wordt gezegd in deze gevallen wanneer dat buitensporige epos het gevaar loopt niet te bestaan en dus niet te voldoen aan sommige testamenten.
De dreiging van het coronavirus dreigt het epos te stoppen. Want, in tegenstelling tot basketbal of voetbalwedstrijden, kan fietsen niet ‘achter gesloten deuren’. Je rent in weerwil van het virus of je schorst/afleidt de race.
Daar moet aan worden toegevoegd dat een wielerwedstrijd niet alleen een stel fietsen, motoren en auto’s is die zich tussen twee punten op de kaart bewegen. Het risico om geïnfecteerd te raken kan groter zijn omdat ongeveer 300 mensen die een race of etappetocht maken, uit verschillende landen aankomen om na een paar dagen terug te keren naar hun plaats van herkomst of naar andere gebieden om daar verder te trainen of te strijden.
Het fietsen moet nu een voorbeeld stellen om situaties te voorkomen die het fietsen zelf deels heeft veroorzaakt, zoals die momenteel in de Arabische Emiraten worden ervaren na de afgelasting van de Tour en de quarantaine in Abu Dhabi.
Misschien gaat de angst voor een zo belangrijke wedstrijdorganisator als degene die verantwoordelijk is voor de Giro d’Italia wel verder dan een mogelijke besmetting in Italië. Het doel is om verdere quarantaine of isolatie te voorkomen voor het geval er een nieuw geval van infectie uitbreekt vanaf deze zaterdag 7 maart met de Strade Bianche.
Sommige teams hebben zich al ingezwachteld voor een mogelijke verwonding. De Jumbo-Visma kondigt aan dat ze niet zullen rennen, waardoor de gezondheid van hun lopers wordt beschermd, zoals de Mitchelton-Scott later deed. Onderwijs deed dat eerst eerder, zich afvragend wat er zou gebeuren als ze niet zouden rennen.
In dit uitzonderlijke geval mag er absoluut niets gebeuren als ze niet weglopen, want het is een kwestie van gezond verstand en gezond verstand. Maar de wielersport wordt onbewust geconfronteerd met een situatie waarin ze een eenheid moet tonen die nooit ophoudt wanneer deze sport samen met zulke belangrijke kwesties moet worden geconfronteerd.
Een paar dagen voor de race van de Strade Bianche spreken weinigen zich uit en de rest wacht om te zien wat er gebeurt of wat anderen doen. Het epos zal lijden, de puristen zullen weer boos zijn en we zullen zeker niet in staat zijn om deze aantrekkelijke rassen te zien. Maar kijk uit, als je niet kunt of moet rennen, ren dan helemaal niet. En als de teams bij elkaar blijven en samen deze crisis het hoofd bieden, des te beter.
Een andere optie die je hebt als je de beste fietsen wilt zien, is om een van de fietsen uit de Helliot Bikes online shop te halen en je eigen routes te maken. Op deze manier kun je, naast het plezier dat je eraan beleeft, misschien ook nog een epische prestatie leveren.
Voeg een reactie toe