Zorgverzekering 2017 vergelijken

overstappen_zorgverzekeraar

Gemakkelijk de zorgverzekering 2017 vergelijken en overstappen

zorgverzekeringen 2017 vergelijken Veranderen van zorgverzekeraar was nog nooit zo eenvoudig. Met behulp van de vergelijkingswebsites is de zorgverzekering 2017 vergelijken slechts een kwestie van minuten. als je voor 1 januari 2017 een nieuwe zorgverzekering afsluit, dan gaat het overstappen van basisverzekering helemaal automatisch.

Goedkoopste zorgverzekeringen 2017

Hoe weet je nu welke zorgverzekering voor jou het goedkoopste is. Het is zeker niet altijd zo dat de zorgverzekering met de laagste maandelijkse verzekeringspremie ook direct de meest voordelige optie is. Hoewel de dekking voor iedere basisverzekering gelijk zijn, loop je het risico om bij een goedkope budget zorgverzekering dat je een flink deel van de gemaakte zorgkosten die je maakt uit eigen zak moet betalen.

De dekking van de basisverzekering 2017 is vastgelegd in het basispakket 2017. In het basispakket staat exact welke zorg door de verzekering geheel of gedeeltelijk wordt vergoed. Toch verschillen basisverzekeringen niet alleen in de maandelijkse premie. De goedkoopste basisverzekering in 2016 was €89 per mand en de duurste maar liefst €113 per maand.

Het verschil in zorgverzekeringen zit in de keuze vrijheid die je hebt als verzekerde. Bij de goedkoopste zorgverzekering is heeft de zorgverzekeraar zorgcontracten afgesloten, met zorgverleners om op die manier zorg goedkoop te kunnen inkopen. Bij de duurste zorgverzekering ben je helemaal vrij in het kiezen van je ziekenhuis of zorgverlener. Zonder dat hieraan kosten zijn verbonden die je zelf moet betalen.

Welke zorgverzekeraar de goedkoopste zorgverzekering 2017 zal aanbieden, zal pas eind november worden bekendgemaakt.

Als we kijken naar de goedkoopste zorgverzekering 2017, dan zijn er eigenlijk 3 goedkoopste zorgverzekeringen. Een voor de goedkoopste basisverzekering met standaard €385 eigen risico), dit was in 2017 zorgverzekeraar Zekur. De goedkoopste maandelijkse premie bij een maximaal eigen risico van €885 per kalenderjaar, dat is in 2016 Anderzorg. En de goedkoopste zorgverzekering, met vrije artsenkeuze, dit is de Zilveren kruis ziektekostenverzekering. Kijk bij het zorgverzekering 2017 vergelijken, zorgverzekering kiezen en overstappen dus niet alleen naar de hoogte van de maandelijkse zorgpremie. Soms kan een of twee euro meer premie, je toch een voordeligere zorgverzekering opleveren, dan de goedkoopste aanbieder.

In de drukke maand december, met de sinterklaas, kerst en de kerstvakantie, hebben veel Nederlanders geen zin en tijd om eens kritisch te kijken naar hun zorgverzekering. Zorg er daarom ook voor dat je niet te lang wacht met het vergelijken van je zorgverzekering, zodra je de nieuwe zorgverzekeringspolis 2017 van jou zorgverzekeraar bekend is.

Verschillen in premies zorgverzekeringen 2017 nemen toe

De verwachting is dat de premie verschillen tussen basisverzekeringen, in 2017 behoorlijk zullen toenemen. De reden hiervoor is dat er bij een aantal zorgverzekeraars wordt gevreesd voor een behoorlijke premiestijging. Deze zorgverzekeraars zoals Menzis en CZdirect, hebben de premiestijging het afgelopen jaar weten om te vangen door eigen reserves aan te spreken. De vraag is nog maar of deze zorgverzekeraars, voldoende reserves hebben om ook de premiestijging voor de zorgverzekering 2017 beperkt te houden.

Hoe dan ook hoe groter de onderlinge prijsverschillen, hoe belangrijker het is om goed in de gaten te houden hoeveel jij volgend jaar gaat betalen voor je zorgverzekering. Aanvullende zorgverzekeringen kun je vaak gedurende het jaar al op zeggen.

Zet de volgende data alvast in je agenda. Vanaf 20 november nieuwe polisvoorwaarden en premies van de zorgverzekeringen bekend. Tot 31-12-2016 gemakkelijk overstappen, want de nieuwe zorgverzekeraar zegt je oude zorgverzekering op. Zelf je zorgverzekering opzeggen voor 31-12-2016, dan heb je tot 1 februari de tijd om een nieuwe zorgverzekering af te sluiten.

Succes bij het kiezen van je nieuwe zorgverzekering en hopelijk een gezond 2017.

O ja. Als je gezond bent en weinig of geen zorgkosten maakt, denk er dan eens over om je eigen risico op je basisverzekering vrijwillig te verhogen. Dit levert een verzekerde een gemiddeld besparing op van €150 aan zorgverzekeringspremie per jaar.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Renate Jansen

https://www.zorgverzekeringen2017.nl

Ik ben gek op schrijven. Van mooie verhalen tot voor andere saiie seo teksten.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief