Welke internetaansluiting kies ik?

besparen

Voordat u uw internet provider kiest is het handig te weten welke aansluitingen in uw huis aanwezig zijn en wat de verschillen tussen deze type aansluitingen zijn. Bekijk op overstappen.nl alle informatie.

In de meeste huizen zijn drie type aansluitingen aanwezig; ADSL, de kabel en glasvezel.

ADSL
De ADSL verbinding is in feite uw oude telefoonaansluiting, deze kunt u meestal herkennen aan een vierpolige aansluiting. Dit type aansluiting wordt in circa 42% van de Nederlandse huishoudens gebruikt. In principe is deze aansluiting in alle bestaande woningbouw aanwezig en is het mogelijk een snelheid van maximaal 100 Mbit/s te halen.
Dit is alleen mogelijk wanneer u woning gepositioneerd is dicht bij de wijkcentrale. Het is verstandig regelmatig internet prijzen te vergelijken, als u al langere tijd klant bent bij de huidige provider kan het zijn dat u meer betaalt voor een tragere verbinding.

De kabel
In de meeste woningen is naast de ADSL lijn ook een kabel aansluiting aanwezig. U kunt de aansluiting herkennen aan een 1 of twee polige aansluiting in de muur, hierop staat TV/Radio. De kabel aansluiting wordt op dit moment door meer dan drie miljoen mensen gebruikt. Voorheen werd de kabel gebruikt om alleen TV en radio uit te zenden, later werd ook internet over deze lijn aangeboden.
Het voordeel van de kabel aansluiting is de haalbare snelheid van 200Mbit/s, dit is ruim voldoende voor de meeste huishoudens. In combinatie met een alles in 1 pakket kan deze aansluiting zeer voordelig zijn.

Glasvezelverbinding
De laatste en nieuwste type verbinding is de glasvezelverbinding, helaas is deze type verbinding nog niet in de meeste gevallen beschikbaar. U herkent deze type verbinding aan de groene kabel die uw huis binnenkomt, deze kabel loopt naar een omvormer.
Op dit moment hebben circa 1 miljoen huishoudens een glasvezel internet aansluiting.
Met glasvezel is het op dit een haalbare snelheid mogelijk van 500Mbit/s.

Concurrentiemarkt
Op dit moment is er een hevige concurrentiestrijd tussen grote internet aanbieders, het is verstandig regelmatig te controleren of u nog bij de beste/goedkoopste provider bent aangesloten.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief