Waarom de ‘rijken’ steeds vaker kortingscodes gebruiken

 

Onderzoek van de Universiteit van Arizona wijst uit dat het merendeel mensen die kortingscodes gebruiken een bovenmodaal salaris hebben. Maar liefst 26% procent verdient zelfs $75.000 of meer. Een opvallende bevinding is dat de hoogte van het salaris een minder belangrijke factor blijkt te zijn dan de bereidwilligheid tijd te spenderen aan het vinden van de kortingscodes en/of –bonnen.

Programma’s als ‘Extreme Couponing’ (TLC) vormen het beeld dat het veelal ‘zuinige huismoeders’ die kortingszegeltjes sparen zijn die grootgebruikers zijn van kortingsbonnen. De laatste jaren heeft er veel onderzoek plaats gevonden onder de gebruikers van kortingssites.

Onderzoek op Nederlandse bodem

Kortingscode-agglomeraat Kortingscode.nl heeft in Nederland onderzoek (n=1000)  gedaan naar de relevantie van inkomen t.o.v. het gebruik van kortingscodes. 54% van de respondenten geeft aan zichzelf te beschouwen als een ‘ervaren online shopper’ en kortingscodes te blijven gebruiken ongeacht een verhoging van het salaris.

 

Onderzoek van de Universiteit van Arizona

Uit onderzoek van de Universiteit van Arizona naar gebruikers van kortingsbonnen is gebleken dat maar liefst 26% van alle kortingscode gebruikers een jaarinkomen heeft van $75.000 of meer. Het grootste deel van deze groep valt daarbij zelfs in de categorie ‘heavy users’, mensen die regelmatig 6 tot 20 kortingsbonnen gebruiken tijdens het winkelen. Het verschil tussen mensen die geen gebruik maken van kortingsbonnen of juist blijkt minder afhankelijk te zijn van de hoogte van het salaris, maar afhankelijk van hoeveel tijd de persoon in kwestie bereid is te besteden aan het vinden van kortingen. De ‘heavy users’ besteden tot wel drie uur per week aan het vinden van kortingsbonnen.

 

Onderzoek van Coupons.org kwam met de volgende conclusies

1.   Huishoudens met een jaarinkomen hoger dan $100.000 maken twee keer zo veel gebruik van kortingsbonnen en codes in vergelijking met huishoudens welke minder dan $35.000 per jaar verdienen.

2.   Consumenten met een MBO diploma of hoger maken twee keer zoveel gebruik van kortingsbonnen en codes in vergelijking met consumenten zonder diploma.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anneloes de Vries

http://www.kortingscode.nl

Dagelijks bezig met het verzamelen van alle mogelijkheden tot korting bij online shops.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief