Waarom conversie belangrijk is in uw online marketing strategie

Online marketing is momenteel misschien wel de belangrijkste vorm van marketing die er bestaat. Binnen online marketing zijn er weer verschillende kanalen die van belang zijn om bezoekers naar de website te sturen. Veel bedrijven richten zich op het verkrijgen van steeds meer bezoekers. Er wordt meer uitgegeven aan het adverteren voor een breder bereik en het adverteren wordt steeds duurder.

Meer omzet kun je echter ook behalen door andere zaken te verbeteren. Als je 100 bezoekers krijgt op je website, en 2 daarvan een aankoop doen is je conversiepercentage 2%. Als de gemiddelde bestelwaarde 10 euro is, verdien je dus 20 euro. Veel marketing strategen proberen dan om meer bezoekers te krijgen. Als er geen 100 bezoekers maar 200 bezoekers komen, krijg je 4 bestellingen à 10 euro en behaal je dus een omzet van 40 euro.

Door conversie optimalisatie in te zetten zoek je de knelpunten van je bezoekers. Dat kan voor of tijdens het bestellen zijn. Door de knelpunten weg te halen zou je de conversie kunnen verhogen van 2% naar 4%. Je krijgt dan met dezelfde 100 bezoekers 4 bestellingen à 10 euro, dus 40 euro omzet. Omdat je andere kanalen voor het aantrekken van bezoekers dan ook beter presteren en misschien nu wél rendabel zijn, kun je na het optimaliseren meer adverteren en meer bezoekers aantrekken. Met 200 bezoekers en een conversiepercentage van 4% en gemiddelde bestelwaarde van 10 euro haal je dus een omzet van 80 euro.

Waar begin je dan bij het optimaliseren? Dat kun je doen door je te abonneren op verschillende conversie weblogs. Hier wordt wekelijks geblogd over tips en tricks in online marketing.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief