Vrouw versus vrouw. Wiens dagbesteding is het nuttigst?

Werkende of huisvrouw, deze stelling heeft elke vrouw al eens gehoord, verdedigd of zelf aangegeven. Wat moet je ermee? Wat is de norm en wat wil jij eigenlijk?

Dagindeling

Voor de vrouw die het een en ander gedaan wil krijgen, begint de dag vroeg. Met of zonder kinderen, met of zonder werk. Natuurlijk begint je dag als moeder met iets meer halsbrekende toeren, je brengt minder make up aan en je ontbijt eet je onderweg in de auto of op kantoor tijdens de opstart van de computer. De vrouw zonder kinderen is net zo stressig bezig omdat op dat moment voor haar al de ochtend zwaar genoeg is, niet beseffend dat het een tandje hoger kan.

Van de moeders die niet werken zou je verwachten dat ze tip top verzorgd afscheid nemen van hun kroost op het schoolplein. Dit zou je verwachten, maar bij een praatje hoor je alweer gauw dat het ‘druk, druk’ is, geen tijd en overal heen moeten.

Tussen de oren

Elke vrouw heeft het druk, of ze nu werkt of niet en wel of geen kinderen heeft. Zit het tussen de oren of ligt het aan de dagindeling die beter kan?

Puddingvorm

Is een vrouw thuis beter af of moet ze bijdragen aan de maatschappij? Misschien doet ze dit ook met het opvoeden van de kinderen en zorgen van haar man. Als een vrouw er zelf voor kiest om te werken, maakt dit haar gelukkiger omdat ze haar dromen najaagt en leeft volgens haar eigen keus. Conclusie is dat er geen puddingvorm bestaat voor hoe vrouwen hun dag moeten indelen. Daarnaast heb je nog een groep vrouwen die moeten werken omdat de thuissituatie het niet toelaat om thuis te zitten. Er moet gewoonweg brood op de plank komen, simpel, dus hou je vooroordelen in de ijskast de volgende keer dat je een moeder aan het werk ziet en wees eerder complimenteus dat ze elke dag weer overleeft.

De keus; wel of niet kiezen

Een vrouw wil graag kiezen en net zo vaak wil ze ook niet datgene kiezen wat een ander als ideaal ziet, of dat nu werken is of thuis voor het gezin zorgen. Ze wil gewoon kunnen kiezen, soms actief en soms passief, begrijp dat gewoon!

 

Wat te doen, wat te doen

We blijven in dubio, wij vrouwen willen alles en veel meer als het kan. Een slimme vrouw beseft dat haar leven lang genoeg is om van alles geprobeerd te hebben. Het heeft net iets meer inzet nodig en wat offers, maar het kan. Jouw keus.

 

Door: WOMANXYZ / Ik wil ondernemen / www.womanxyz.com

Heb jij een onderneming en wil je gratis advies en reclame? Neem contact op!

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

najat

http://www.womanxyz.com/

Online magazine voor vrouwen die ondernemend zijn en initatief nemen.    Motiveren, inspirieren en geven handleidingen om de eerste en volgende stap te maken.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief