Voorkom brandschade, beveilig uw huis

Voorkom brandschade, beveilig uw huis
Jaarlijks sterven er zo’n 40 mensen als gevolg van een woningbrand. Nog eens 700 personen raken ernstig gewond. Aangezien zo’n 70 tot 80 % van de brandslachtoffers ’s nachts valt, is het verstandig te investeren in brandwerende productenen alarmsystemen. In geval van brand heeft u slechts enkele minuten de tijd om weg te komen, dus elke seconde telt.

Het gevaar van rookontwikkeling
Het is een misvatting om te denken dat u door de rook wel wakker wordt. De rook produceert namelijk gassen die ervoor zorgen dat uw reactievermogen en zintuigelijke waarnemingen verminderen. En in hoge concentraties zijn deze gassen zelfs dodelijk. Daarbij is rook afkomstig van woningbranden dik, dicht en donker. U ziet letterlijk geen hand voor ogen.

Voorzorgsmaatregelen
Met een werkende rookmelder heeft u vier keer meer kans om te overleven. Doordat u een tijdige brandwaarschuwing krijgt, heeft u meer tijd om te reageren. Voor een minimale beveiliging dient er op elke verdieping van uw woning een rookmelding geïnstalleerd te zijn. Ook is het aan te raden brandblusdekens en een brandladder in huis te hebben. Een brandblusdeken komt goed van pas wanneer u kampt met een brandende (frituur)pan. De brandladder kan uw redding zijn wanneer de brand niet gedoofd kan worden en de gebruikelijke vluchtroutes onveilig zijn.

 

Brandwerende materialen
Naast deze voorzorgsmaatregelen is het aan te raden het huis brandveiliger te maken. Materialen als rubber, houtbekleding, plastic, schuimvulling en stoffen vormen een ideale brandstof voor woningbranden. Door uw huis te voorzien van een brandwerende afwerklaag, kunt u veel schade voorkomen. Ook brandmanchetten verhogen uw veiligheid. In geval van hitte zorgt de brandmanchet ervoor dat de doorvoeringen van kunststofleidingen brandwerend afgedicht worden. Daarnaast worden steeds meer gebouwen voorzien van een brandwerende bekleding. Dit zorgt ervoor dat u genoeg tijd heeft om veilig te kunnen vluchten. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

iso power

http://www.isopower.nl/

Isopower is aanbieder van innovatieve brandwerende producten en systemen. Wij hebben unieke producten, die door Efectis zijn goedgekeurd voor het brandwerend afwerken van rookgas- en ventilatiekanalen in de gestapelde woningbouw, zowel nieuwbouw als renovatiebouw. 

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief