Vier studenten van de Hogeschool Utrecht lanceren een parfumautomaat

AMERSFOORT– In mei dit jaar hebben vier eerstejaars studenten die dé ondernemersopleiding Small Business and Retail Management (SBRM) volgen aan de Hogeschool Utrecht hun eigen bedachte unieke concept ‘de parfumautomaat, FreshMeUp’ gelanceerd in samenwerking met Unilever en Van Duijnen. Dankzij de studenten is het voor de consument vanaf het heden mogelijk om zichzelf op publieke plaatsen en op ieder moment te verfrissen.

Farfetched is het jonge bedrijf dat de parfumautomaat levert en is opgericht door vier van de negen overgebleven studenten van de Hogeschool Utrecht in Amersfoort: Randall Lentz (24), Lisa Verschoof (19), Jordan van Minde (20) en Miguel Suarez (24). Het bedrijf dat zij runnen maakt onderdeel uit van de opleiding SBRM die zij momenteel volgen; een opleiding die de studenten klaarstoomt om succesvolle ondernemers in de toekomst te worden. In Amersfoort wordt SBRM volgens een ander leerprogramma aangeboden dan regulier. De eerstejaars studenten worden in het begin van het jaar ingedeeld in een eigen student company, bestaand uit negen of tien personen en krijgen hun eigen kantoor toegewezen waarin zij gezamenlijk opdrachten als het schrijven van een ondernemingsplan, het verrichten van een kwalitatief en kwantitatief marktonderzoek voor zowel hun eigen bedrijf als externe organisaties. Dit geeft de studenten een ‘kijkje in de keuken’ bij het opstarten van een eigen bedrijf, en dus een waardevolle maar ook zeer leerzame ervaring in het ondernemerschap waarbij allerlei facetten vanuit het échte bedrijfsleven aan bod komen.


Het door de vier studenten bedachte en inmiddels uitgevoerde concept van de parfumautomaat ‘FreshMeUp’ is een op maat gemaakte vendingmachine, waarbij het mogelijk is om tegen een klein bedrag een mini deodorant à 35ml of een parfum á 1 ml te kopen van o.a. merken als Dove, Rexona en Axe. De parfumautomaat heeft de afmetingen van 183cm x 73cm x 85 cm met de capaciteit van 240 producten, en heeft enkel stroom nodig om te functioneren.
We hebben gekozen voor een elegant en stijlvol type machine dat past bij de sfeer die bij de parfum industrie hoort.

Momenteel staat het FreshMeUp-apparaat op de Hogeschool Utrecht aan de Nieuwe Poort 21 in Amersfoort, de school waar de studenten de opleiding SBRM volgen. De visie van Farfetched is om uit te breiden in het aantal parfumautomaten en deze te plaatsen op diverse publieke locaties zoals NS treinstations, sportscholen en verschillende horecagelegenheden.

Vanuit het het bedrijfsleven stroomt de positieve respons binnen na het bekend maken en pitchen van het concept. Diverse organisaties zien potentie in de parfumautomaat en geven aan geïnteresseerd te zijn in een samenwerking. Farfetched heeft inmiddels leuke deals kunnen sluiten met organisaties zoals Unilever, Pathé, Van Duijnen en de Hogeschool Utrecht. Van Duijnen, gespecialiseerd in koffieautomaten en vendingmachines, is de leverancier van het eigen op maat gemaakte FreshMeUp parfumautomaat. Unilever levert de producten die Farfetched middels het FreshMeUp automaat verkopen. In samenwerking met Pathé heeft Farfetched een te gekke winactie bedacht waarbij de consument kans kan maken op twéé keer gratis bioscoopkaartjes voor twee personen, bij aanschaf van de deodorant met een gouden sticker aan de onderkant.


Kortom, het concept van de parfumautomaat blijkt uitstekend uitvoerbaar te zijn met veel potentie en een grote kans op succes. De bedenkers en uitvoerders van dit concept, oftewel de vier studenten van de Hogeschool Utrecht zijn hier enorm trots op en hopen op een uitbreiding van het aantal FreshMeUp automaten door nieuwe samenwerkingen aan te gaan met organisaties die interesse hebben in Farfetched.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Randall Lentz

http://www.farfetchedhu.nl

Ik ben de productdeveloper van Farfetched

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief