Topbezetting bij SOUK 2012 in Amsterdam, Rotterdam en Eindhoven

De Syrische zangeres Assala en de Marokkaanse Chaabi-artiest Souiri zijn twee van de sterren bij SOUK 2012. Het spectaculaire concert- en dansfeest staat zaterdag 28 april in De Doelen, Rotterdam, donderdag 3 mei in Muziekgebouw Frits Philips, Eindhoven en zaterdag 5 mei in Het Concertgebouw, Amsterdam.


SOUK Dutch Arabic Music & Dance, een initiatief van Stichting SOUK, vindt dit jaar voor de derde keer plaats. Bij het spectaculaire concert- en dansfeest staan sterren uit de Arabische wereld samen op het podium met Nederlandse artiesten, Het Nationale Ballet en symfonieorkest Holland Symfonia.
 
De komst van Assala, een icoon van de Arabische muziek, betekent haar eerste optreden in Nederland. Jan Pieter Koch, de artistiek coördinator van SOUK: “Door haar prachtige stem is Assala, de nachtegaal van het Midden-Oosten, een fenomeen in de Arabische muziekwereld. Al jaren hadden we de wens haar hier te laten optreden. Wij zijn erg trots dat het nu eindelijk is gelukt.” Assala zal zowel recente nummers als klassiekers zingen.
 
Een andere topper op SOUK 2012 is de Marokkaan Abderrahim Souiri, een van de grootste Arab-Andalusische en Chaabi-artiesten. Met zijn krachtige stem, zijn unieke uitstraling en divers repertoire trekt hij wereldwijd volle zalen. Uit Nederland komen jazzpianist Michiel Borstlap en de band Moss, genomineerd voor twee FM Awards en bekend van de albums Never Be Scared/Don’t Be a Hero en Ornaments. Het Nationale Ballet presenteert de wereldpremière van een choreografie voor twee solisten van Peter Leung op muziek van Philip Glass. De muzikale begeleiding wordt verzorgd door het symfonieorkest Holland Symfonia onder leiding van Jurjen Hempel.
 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Anouar Boutaiem

http://www.souk.nl

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief