SP en VVD weer gelijk?

SP en VVD weer gelijk?

Nadat de SP deze week veel in het nieuws is geweest zakt de SP in de Buzzpeil social media opiniepeiling van deze week 2 zetels naar 32 zetels. De VVD groeit één zetel en kom op 32 zetels. Hiermee is de strijd om welke partij de grootste wordt nog onbeslist.

PVV blijft zakken, PvdA klimt uit dal

De peiling van deze week laat zien dat de PvdA een zetel wint en uitkomt op 20 zetels. De PVV verliest deze week weer een zetel en komt uit op 16 zetels.

CDA naar 15 zetels

Het CDA wint in deze peiling één zetel en komt op uit een historisch lage 15 zetels. D66 blijft gelijk op 16 zetels en kan hiermee groter worden dan het CDA. De aanhang van de kleinere partijen is al enige tijd stabiel. GroenLinks staat op 5, de ChristenUnie op 7, de Partij voor de Dieren op 4 en de SGP op 2 zetels.

50plus op één zetel

De ouderenpartij 50plus scoort voor het eerst één zetel en is opgenomen in de Buzzpeil peiling. De piratenpartij scoort net geen zetel en is daarom toch toegevoegd. DPK staat ver van een eerste zetel af en is daarom nog niet opgenomen in deze peiling.

Over Buzzpeil
Buzzpeil is een initiatief van Bureau Spraakwater. Bureau Spraakwater draagt bij aan het bevorderen van het publieke debat onder andere door een cursus debatteren.

 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

kevin

http://www.bureauspraakwater.nl

Bureau  Spraakwater richt zich op het versterken van het publieke debat. Dit gebeurt  door het geven van debattraining, het organiseren van debatten en het  verzorgen van debatworkshops.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief