Social media en B2B, een prima combinatie!

Wanneer je op zoek gaat naar succescases over social media kom je al snel uit bij grote bedrijven als Oreo, KLM of Domino’s Pizza.

Leuke cases die interessant zijn om te lezen en de gemiddelde ondernemer wellicht wat inspiratie geven, maar geen concrete praktijkvoorbeelden waarmee je direct aan de slag kunt. De bedrijven die in deze cases  naar voren komen hebben vaak gigantische budgetten en zijn bijna altijd werkzaam in de B2C sector.  Hierdoor ontstaat vaak de gedachte dat social media niet geschikt zijn voor B2B bedrijven en al helemaal niet voor de kleinere B2B bedrijven. Dat is jammer, maar bovenal ook onterecht!

ABN Amro publiceerde enige tijd terug een rapport over social media in de industrie. In dit rapport kwamen een aantal interessante zaken naar voren, waarvan de belangrijkste toch wel is dat bedrijven in de industriële sector actiever moeten worden op social media. Een soortgelijk rapport met soortgelijke conclusies kwam er ook voor de bouwsector. En hoewel elke B2B sector specifieke verschillen kent zijn deze conclusies niet verrassend en zullen ze ook gelden voor andere sectoren.

Bij veel B2B bedrijven is veel kennis aanwezig. Complexe kennis die alleen bij ingewijden vaak wat zegt. Social media zijn een heel geschikte tool om deze kennis toegankelijk en begrijpelijk te maken voor een groter publiek. Hoewel dat grotere publiek niet meteen tot de doelgroep behoort die de producten of diensten zal gaan afnemen, zal het delen van die kennis wel bijdragen aan het imago van het bedrijf, als kennispartner bijvoorbeeld.

 

Lees meer…  http://www.bothsocial.nl/social-media-b2b-prima-combinatie/

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief