Service2Media ontwikkelt slimmer meter app voor Cogas

Het netwerkbedrijf Cogas uit Almelo gaat consumenten helpen om zelf meer grip te krijgen op energiezaken. Dit begint bij het bewust maken van het eigen energieverbruik. Naast bewustwording gaat Cogas kijken hoe zij ook concreet oplossingen kan bieden om energie te besparen, maar ook om zelf energie op te wekken. 

Uit onderzoek van Centraal Milieu bleek dat 44 % van de huishoudens geen idee heeft of zij geld moet bijbetalen of geld terug krijgt van de energieleverancier. De helft van de consumenten heeft geen inzicht in hun eigen energieverbruik. 

Met de Slimme Meter App geeft Cogas de gebruiker real-time inzicht in zijn gas-en elektriciteitsverbruik en de bijbehorende kosten. De Slimme Meter App is ontwikkeld door Service2Media en maakt gebruik van het Energy Management System (EMS) van NET2GRID.

De Slimme Meter App maakt gebruik van gebruiksgegevens die veilig worden opgeslagen en geanalyseerd in de cloud. Bovendien kunnen klanten hun energieverbruik vergelijken met die van soortgelijke huishoudens.

“Zo zijn er meer oplossingen te bedenken,” vertelt Michiel Kirch, algemeen directeur van Cogas. “Wij gaan de komende jaren een actieve rol spelen zodat de consument zelf meer grip zal krijgen op zijn energiehuishouding. We hebben in onze partnerkeuze ook gekeken naar een duurzame samenwerking en daarom hebben we gekozen voor Service2Media en NET2GRID. ”


Over Cogas 
Cogas is een innovatieve, veelzijdige organisatie met meer dan 45 jaar ervaring in de kabel- en energiesector. Met onze vier hoofdactiviteiten bieden wij vooruitstrevende, kostenbesparende en milieuvriendelijke oplossingen. Wij houden ons bezig met het aanleggen en onderhouden van infrastructuur voor gas en elektriciteit in Oost-Nederland, waarop ruim 130.000 huishoudens zijn aangesloten. Ditzelfde doen wij voor de (glasvezel)infrastructuur van ons kabelnetwerk, waarmee wij 80.000 consumenten en bedrijven voorzien van radio, televisie, internet en telecommunicatie. Daarnaast zijn wij in heel Nederland actief door fors te investeren in de toepassing van duurzame energievoorziening, voornamelijk door middel van ondergrondse warmte- en koudeopslag. Ons landelijk opererend meetbedrijf verzorgt het uitlezen van meterstanden en het in kaart brengen van het energieverbruik. 

Over Service2Media
Service2Media is een app platformaanbieder voor de creatie van app portfolio’s voor smartphones en tablets. Service2Medias App Lifecycle Platform – M2Active™ – stelt haar klanten en partners in staat toekomstbestendige app-portfolio’s te maken en te onderhouden. Klanten en partners zijn partijen zoals: Al Jazeera, Rabobank International, Bertelsmann, Capgemini, Springer, Atos, Reed Elsevier, Liberty Global, Telegraaf Media Group, Abu Dhabi Media Company, LBi, Achmea, SNS Bank en Ajax. Service2Media heeft kantoren in Nederland, UK, Spanje, UAE en de USA.

Over NED2GRID
Opwekking en gebruik van duurzame energie leidt tot meer dynamiek in het energienetwerk. Slimme Meters zijn noodzakelijk maar niet voldoende om met deze toenemende dynamiek om te gaan. Met het Energie Management Systeem (EMS) van NET2GRID kunnen burgers en netbeheerders inspelen op de toenemende dynamiek met behoud van comfort. 

De NET2GRID SmartBridge en SmartCloud zijn ontworpen als plug & play oplossing voor de energiemarkt. Eenvoudige installatie met een maximale waarborg voor de veiligheid van data zijn essentieel. De datastroom uit de SmartBridge bevat geen klantgegevens, zodat de privacy van de klant maximaal gewaarborgd is. De intelligentie in de SmartCloud maakt het mogelijk energieverbruik tussen groepen gebruikers te vergelijken om de klant van relevante informatie te voorzien. 

Neem voor meer informatie tevens contact op met: 
Service2Media
Nathan Kotek, VP Marketing
Mob.: +31 6 330 46 125
E-mail: nkotek@service2media.com

NET2GRID 
Eric-Jan Bergema, Communicatie adviseur
Mob.: +31 6 4183 5449
E-mail: eric-jan@net2grid.com

Cogas
Marieke Seinen, Communicatie adviseur
Mob.: +31 6 511 789 85 
E-mail: M.Seinen@cogas.nl

Bijlagen:

  http://cogas.nl
  http://www.service2media.com/?p=9721
  http://www.net2grid.com
  image-1.jpg
  Energy-Insight-Now.pdf
  Service2Media-Utility-Insight-Apps.pdf
1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief