Reading Gilgamesh

Granate creëert kansen voor film- & poëzie talent met een niet Nederlandse achtergrond, met name (voormalig) vluchtelingen, en bevordert meer culturele diversiteit in de Nederlandse film en literatuur.www.stichtinggranate.nl Voor meer informatie aangaande Yalda, neem contact op met mw. Nafiss Nia (hoofdprogrammeur), via 06 241 50 296, of via info@stichtinggranate.nl

 

Reading Gilgamesh

Datum: Zondag 18 maart 2018 Tijd: 14:30 – 17:30

Plaats: Stichting Granate (Amnesty gebouw), Keizersgracht 177, 1016 DR Amsterdam

Entree:

  • Voorverkoop € 15,00 (incl. lekkernij)
  • Aan de deur € 17,50 (incl. Lekkernij)

Granate viert de Wereldpoëziedag en sluit de Boekenweek af met een feestelijke middag: het voordragen van het oudste gedicht ter wereld: het Gilgamesj-epos. Het Gilgamesj-epos bestaat uit 12 hoofdstukken. Twaalf teams, ieder bestaande uit een dichter/schrijver/verteller en een gastkunstenaar, zullen op zondag 18 maart ieder op eigen wijze één hoofdstuk vertolken. Ieder van de twaalf deelnemende dichters/schrijvers draagt het Gilgamesj-epos voor in het Nederlands, met tussendoor een paar regels in een andere taal. Naast Nederlands komen de talen Zweeds, Berbers, Dari, Jiddisch, Koerdisch, Engels/SintMaartens, Bosnisch, IJslands, Limburgs dialect, Indonesisch/Moluks en Perzisch tijdens deze editie voorbij.

Het Gilgamesj-epos is bijna 5000 jaar oud en volgens velen het oudste gedicht. Dit epos is van grote invloed geweest op de literatuur in het Midden-Oosten en heeft veel dichters en andere kunstenaars geïnspireerd. De thema’s van dit klassieke heldendicht zijn universeel en van alle tijden: onvoorwaardelijke vriendschap, angst voor de dood en de zoektocht naar onsterfelijkheid. Mede daardoor is dit meesterwerk na 5000 jaar nog steeds springlevend.

Voor meer informatie over het programma klik HIER Voor dit evenement op Facebook klik HIER #Gilgamesh2018 #Granate

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Alen Sirovica

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief