Primeur op de Schelde in Frankrijk

Contargo vervoert drie lagen containers per binnenschip

Voor het eerst in de geschiedenis van de binnenvaart in Noord-Frankrijk is het gelukt om 84 TEU in drie lagen te vervoeren van Bruay-sur-l’Escaut (Escaut Valenciennes Terminal) naar Antwerpen. Deze prestatie leverde het MS Centurion van Contargo.

De Centurion, die al jaren door Contargo North France wordt ingezet, is 105 meter lang en 9,50 meter breed. In het verleden vervoerde het schip maximaal 72 TEU in twee lagen tussen de containerterminals in de regio Valenciennes en de zeehavens in Antwerpen en Rotterdam. Na een haalbaarheidsstudie organiseerde Contargo op 11 en 12 juli een testvaart met drie lagen containers. Door te werken met zware containers en géén high cubes in te zetten, kon er in drie lagen worden beladen en kon de Centurion ook 6,1 meter hoge bruggen passeren.

Capaciteitsverhoging

Gilbert Bredel, directeur van Contargo North France, is tevreden: “Varen met drie lagen containers betekent een verhoging van onze capaciteit. In theorie kunnen onze schepen tot 117 TEU per reis vervoeren, en daarmee 50% meer dan in twee lagen. Aan de laagste Scheldebruggen komen we echter één meter doorvaarthoogte te kort om op betrouwbare, reguliere basis alle typen containers in drie lagen te vervoeren.”

Over Contargo

Met een jaarlijks transportvolume van 2,3 miljoen TEU behoort Contargo tot de grote logistieke containernetwerken in Europa. Contargo integreert het containervervoer tussen de westelijke zeehavens, de Duitse Noordzeehavens en het Europese achterland. De onderneming beschikt in Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Tsjechië over 25 containerterminals. Op zeven locaties in Duitsland, Nederland en België is Contargo met een kantoor vertegenwoordigd. Bovendien exploiteert de onderneming eigen scheeps- en spoorlijnen. De 868 medewerkers realiseerden in 2015  een jaaromzet van 405 miljoen euro.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief