Piano akkoorden leren spelen

Tegenwoordig worden er voornamelijk piano methodes gebruikt, welke zijn gebaseerd op het piano akkoorden leren spelen. Bij een muziekschool zullen ze nog gebruik maken van liedboeken/bladmuziek om het noten lezen aan te leren. De manier van piano akkoorden zal je in dit geval leren tijdens een online piano cursus. Wil je weten welke voordelen deze manier van piano spelen met zich meebrengt? Dan kan dit artikel je van meer informatie voorzien om snel duidelijkheid te krijgen over het piano akkoorden leren spelen.

Wat zijn eigenlijk piano akkoorden?

Piano akkoorden zijn eigenlijk toetsencombinaties. Vaak zijn dit 3 a 4 toetsen, welke je tegelijk aanslaat met je linkerhand. Daarnaast geeft je de melodie aan met je rechterhand. Er zijn twaalf piano akkoorden te weten om de meeste liedjes te kunnen spelen. Veel liedjes zijn namelijk gebaseerd op deze piano akkoorden, waardoor je als pianist zonder moeite veel verschillende soorten liedjes kunt naspelen. Daarnaast kunnen we de piano akkoorden opdelen in twee groepen. We hebben het dan over de majeur en mineur akkoorden. Misschien wist je al dat deze benamingen ook worden gebruikt voor de toonladders. Wanneer een akkoord majeur is, zal deze opwekkend/blij klinken. Bij een mineur akkoord is dit juist andersom en zal deze droevig klinken.

Pianolessen op basis van piano akkoorden

Zoals al duidelijk werd leer je het pianospel op basis van piano akkoorden tijdens de online pianolessen. Het volgen van online pianoles brengt vele voordelen met zich mee. We hebben het dan niet alleen over de snelle manier om liedjes te kunnen spelen. Nee, je kunt namelijk ook veel geld besparen. Waar een muziekschool of privé leraar al gauw rond de 1000 a 1500 per jaar kost is een online piano cursus al te verkrijgen voor een eenmalig bedrag van 150 euro. Misschien denk je nu dat zo`n lage prijs niet mogelijk kan zijn voor kwalitatieve pianolessen. Toch is dit minder waar, omdat deze manier vooral is gericht op de zelfstudie van de cursist. Bij de andere twee manieren betaal je namelijk voor de begeleiding, welke niet noodzakelijk is bij het spelen van piano akkoorden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Piet -

http://www.leeronlinepiano.nl/

Leeronlinepiano.nl is de website om piano te leren spelen. Dit doen wij door online piano cursussen met elkaar te vergelijken. Ook vind je voldoende informatie en advies om online al genoeg te leren als het gaat om piano spelen of noten leren lezen.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief