Personal Branding nog belangrijker in 2012

Het is ondertussen al geen uitzondering meer dat mensen een jaar of langer zonder baan komen te zitten. Als je je baan verliest, door bijvoorbeeld een reorganisatie, blijkt het lastig te zijn om weer aan een nieuwe baan te komen. Met name voor mensen die lang bij dezelfde werkgever hebben gewerkt blijkt het moeilijk te zijn om aan een nieuwe baan te komen en zitten zij steeds langer zonder werk.

 

Veel sollicitaties
Sollicitanten gaan hierdoor ook reageren op functies welke niet helemaal aansluiten op hun profiel. Zij zoeken dus steeds ‘breder’ naar een nieuwe baan. Op veel vacatures komen om deze reden vaak meer dan honderd sollicitaties (per functie) binnen. Bedrijven zijn hierdoor genoodzaakt om bij een eerste cv selectie al heel veel kandidaten af te wijzen. Waardoor ook in veel gevallen de mensen met de minste (aansluitende) ervaring direct afgewezen worden.

 

Op gesprek?
Als gevolg hiervan merken werkzoekenden dat het steeds lastiger is om überhaupt op gesprek te mogen komen omdat de concurrentie steeds groter wordt. Het is de kunst om tussen deze honderden cv’s op te vallen. Waarom wil een werkgever mij spreken? Wat maakt mij uniek? Een goede personal branding toe passen is de manier om er voor te zorgen dat je wel op gesprek mag komen. Uiteraard is het dan ook van belang dat je op de juiste vacatures solliciteert. Wil je kans maken om uitgenodigd te worden voor een sollicitatiegesprek dan is het voor veel werkzoekenden handig om een workshop te volgen omtrent personal branding en solliciteren 3.0.

 

Extra hulp
Bij jansen en van der zee zien we ook de tendens en bieden we werkzoekenden een workshop “workaround | werk aan de winkel!” waarin de focus ligt op personal branding om jezelf daardoor beter in de spotlights te kunnen zetten richting werkgevers. Door middel van deze workshop krijg je inzicht en ook de middelen om je beter online en offline te presenteren.

 

Gespecialiseerde bureaus
In hele specifieke vakgebieden blijkt dat bedrijven het, ondanks de vele sollicitaties, nog steeds erg moeilijk vinden om de juiste kandidaat te vinden en verkiezen daarom in veel gevallen nog steeds een gespecialiseerd bureau boven de eigen werving. Dit maakt het voor werkzoekenden makkelijker om op eerste gesprek te mogen komen omdat het werving en selectie bureau de branding van de kandidaat op zich neemt. Zodra de kandidaat echter op gesprek mag dan zal deze alsnog zichzelf moeten verkopen richting een toekomstig werkgever. Hierdoor is het uitermate belangrijk om je als werkzoekende bewuste te zijn van een goede personal branding.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief