PEC Zwolle-speler Mustafa Saymak wordt 1We Sportambassadeur

AMERSFOORT/ZWOLLE – De 21-jarige Mustafa Saymak, profvoetballer bij PEC Zwolle, is sportambassadeur geworden van 1We – Een Wereld Idee. In die rol steunt hij de campagne ‘Say YES to Play’ rondom het WK voetbal deze zomer. Het doel: het realiseren van voetbalvelden in de sloppenwijken van Brazilië, Bangladesh en Burundi. Als wapen in de strijd tegen armoede. Saymak is de achtste profvoetballer die zich inzet voor 1We.

Met de landelijke campagne ‘Say YES to Play’ wil 1We – Een Wereld Idee, de ontwikkelings-organisatie nieuwe stijl, zo veel mogelijk topvoetballers in actie krijgen. Dat gebeurt onder meer met de inzet van radio- en tv-commercials, met een fanpage op Facebook en met (oud-)profvoetballers als 1We Ambassadeurs. Inmiddels hebben zich al acht profs gecommitteerd als ambassadeur. Naast Mustafa Saymak, zijn dat Dario Tanda van FC Twente, Bart Vriends van Go Ahead Eagles, Berry Powel van Roda JC, oud-NAC-speler Hans van den Dungen, Joep van den Ouweland van FC Oss en de hoofdtrainers Harry van den Ham van FC Dordrecht en Cor Lems van RVVH in Ridderkerk.

Spelenderwijs ontwikkelen
Met de 1We Football Playgrounds krijgen kinderen in achtergestelde gebieden de kans om zich te empoweren. In Brazilië kunnen ze hiermee uit handen worden gehouden van de drugsmaffia. In Bangladesh en Burundi belanden ze daardoor niet in het keiharde straatleven. In alle gevallen geldt dat sport, in combinatie met onderwijs, kinderen en jongeren een beter toekomstperspectief biedt.

Met zijn inzet als 1We Sportambassadeur wil Saymak hieraan een actieve bijdrage leveren. “Hier in Europa hebben wij het met z’n allen hartstikke goed. Maar er zijn ook veel landen in de wereld waar mensen het een stuk minder hebben. Ik vind dat vooral kinderen daar ook de kans moeten krijgen om zich met voetbal spelenderwijs te ontwikkelen.” 

Empowerment functie
Elk voetbalveld wordt voorzien van een leslokaal, een kleedruimte en een tribune, met eromheen allerlei ‘community based’ activiteiten. Hiermee krijgen de 1We Football Playgrounds ook een empowerment functie voor de hele wijk. Het doel is om met elk veld per jaar minimaal 500 kinderen en jongeren spelenderwijs te laten leren. “Al van jongs af aan sta ik op het veld”, vertelt Saymak. “Voetbal betekent alles voor mij; niet voor niets heb ik er alles voor gegeven. Ik ben blij dat ik het tot profvoetballer heb geschopt en dat ik nu vanuit deze positie als 1We Sportambassadeur iets kan betekenen voor kansarme kinderen.”

De tv-commercials van de 1We Sportambassadeurs zijn te zien op onder meer CNN, Discovery Channel, National Geographic en Animal Planet. Op de radio zijn ze te horen bij Radio Veronica. De ambassadeurs roepen voetbalminnend Nederland op om een donatie te doen. Sms daarvoor YES naar 1008 en bepaal zelf welk bedrag je doneert.

Kijk voor meer informatie op: http://www.1We.nl en https://www.facebook.com/SayYEStoPlay. 

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1We - Een Wereld Idee

http://www.1we.nl

Als ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl staat 1We - Een Wereld Idee voor een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in de 21e eeuw. Door vanuit een ondernemende, creatieve geest anders te denken én te doen. Dat dit werkt, bewijst de organisatie al sinds 2006. Met dynamische ontwikkelingsprojecten, waarin kansarme mensen met talent leren om te ondernemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen. Het doel: empowerment van de nieuwe generatie in onderontwikkelde gebieden.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief