Oud-international Frans Thijssen wordt 1We Sportambassadeur

Oud-voetbalinternational Frans Thijssen is sportambassadeur geworden van 1We – Een Wereld Idee. In die rol steunt hij de campagne ‘Say YES to Play’ rondom het WK voetbal. Het doel: het realiseren van voetbalvelden in de sloppen van Brazilië, Bangladesh en Burundi. Als wapen in de strijd tegen armoede. Thijssen is de veertiende profvoetballer die zich inzet voor de voetbalvelden van 1We.

 

Met de campagne ‘Say YES to Play’ wil 1We – Een Wereld Idee, de ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl, zo veel mogelijk topvoetballers in actie krijgen. Dat gebeurt onder meer met de inzet van radio- en tv-commercials, met een fanpage op Facebook en met (oud-)profvoetballers als 1We Ambassadeurs voor de 1We Football Playgrounds. Naast Frans Thijssen zijn dat onder anderen keeperscoach Arno van Zwam van ADO Den Haag en Jong Oranje, Mustafa Saymak (PEC Zwolle), Dario Tanda (FC Twente), Bart Vriends (Go Ahead Eagles), Berry Powel (Roda JC), oud-speler Hans van den Dungen (NAC Breda) en trainer Harry van den Ham van FC Utrecht.

 

Nederlands elftal

Met de 1We Football Playgrounds krijgen kansarme kinderen de kans om zich te empoweren. In Brazilië kunnen ze hiermee uit handen worden gehouden van de drugsmaffia. In Bangladesh en Burundi belanden ze daardoor niet in het keiharde straatleven. In alle gevallen geldt dat sport, in combinatie met onderwijs, kinderen en jongeren een beter toekomstperspectief biedt.

Elk voetbalveld wordt voorzien van een leslokaal, een kleedruimte en een tribune, met eromheen allerlei ‘community based’ activiteiten. Hiermee krijgen de 1We Football Playgrounds ook een empowerment functie voor de hele wijk. Het doel is om met elk veld per jaar minimaal 500 kinderen en jongeren spelenderwijs te laten leren.

Zelf begon Frans Thijssen ook al vroeg met voetbal. “Ook toen keken we naar al die grote toernooien en hadden we onze idolen. Mijn favoriete spelers waren Bobby Charlton en George Best; zij waren mijn grote voorbeelden. Als je dan later zelf in het Nederlands elftal met Johan Cruijff samen speelt, is dat wel heel speciaal. Daar had ik als klein jongetje nooit over durven dromen.”

 

Grote doorbraak

Stille Frans, zoals zijn bijnaam was, verwierf vooral bekendheid als spelbepalende middenvelder van het Nederlandse FC Twente, N.E.C. en Vitesse. Zijn grote doorbraak kwam bij het Nederlands Elftal en het Engelse Ipswich Town. Daar schopte hij het in 1981 als eerste niet-Britse speler tot Voetballer van het Jaar. “Zo’n ervaring neem je voor altijd mee in je bagage”, reageert Thijssen. “Ik kijk met veel plezier terug op mijn tijd als profvoetballer en later trainer. Dat ik als 1We Sportambassadeur nu een steentje kan bijdragen om het leven van kansarme kinderen iets positiever te maken, vind ik heel mooi.”

De tv-commercials van de 1We Sportambassadeurs zijn te zien op onder meer CNN, Discovery Channel, National Geographic en Animal Planet. Op de radio zijn ze te horen bij Radio Veronica en Q-music. De ambassadeurs roepen voetbalminnend Nederland op om een donatie te doen. Sms daarvoor YES naar 1008 en bepaal zelf welk bedrag je doneert.

Kijk voor meer informatie op: www.1We.nl en www.facebook.com/SayYEStoPlay.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1We - Een Wereld Idee

http://www.1we.nl

Als ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl staat 1We - Een Wereld Idee voor een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in de 21e eeuw. Door vanuit een ondernemende, creatieve geest anders te denken én te doen. Dat dit werkt, bewijst de organisatie al sinds 2006. Met dynamische ontwikkelingsprojecten, waarin kansarme mensen met talent leren om te ondernemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen. Het doel: empowerment van de nieuwe generatie in onderontwikkelde gebieden.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief