ODF kast voor uw glasvezelaansluiting

Twijfelt u over de aansluiting van een glasvezelnetwerk? Er zijn veel voordelen verbonden aan het overstappen op glasvezel. Een ODF zorgt voor een snelle internetverbinding, waarmee al jouw Facebookberichten, e-mails en Whatsappjes binnen no time zijn verstuurd.

Wat is een ODF?

ODF staat voor Optical Distribution Frame. Eigenlijk is het vergelijkbaar met een meterkast. Het ODF is de plek waar alle glasvezelkabels samen komen. In het frame is veel ruimte voor patchpanels. De patchpanel is het paneel waar alle aansluitingsbussen in zitten. Door de grote hoeveelheid aansluitingsbussen is een ODF die perfecte oplossing voor kantoorpanden, waar veel mensen gebruik maken van een apparaat dat aangesloten moet worden op het internet, telefonie of televisie. In het ODF kunt u alle kabels net wegwerken. Het frame biedt een goede bescherming voor alle kabels.

Het ODF heeft één specifiek voordeel: De glasvezelkabels maken onderling ook verbinding. De snelheid van de verbinding is hierdoor ongeëvenaard. Door de onderlinge aansluiting is een ODF-kast goed te gebruiken voor een wijknetwerk of wijkcentrale.

ODF aansluiten

Belangrijk om te weten op het gebied van glasvezelnetwerk is dat we City Pops en Area Pops onderscheiden. Een City Pop wordt geïnstalleerd in grote gebieden, deze pop heeft een directe verbinding met de glasvezel leverancier. Op de City Pop zijn gemiddeld 20 Area Pops aangesloten. De Area Pop zorgt ervoor dat huishoudens en bedrijven aangesloten zijn op het netwerk. Echter is er maar een bepaalde ruimte beschikbaar. Wanneer de verbinding ‘’vol’’ is, moet er een extra kast aangesloten worden. Dit is waar de ODF komt kijken. De ODF-kast is de schakelaar tussen de router en Area Pop.

De snelheid van een glasvezelnetwerk is ongeëvenaard. Het is de veiligste manier om data mee te versturen en de storingsgevoeligheid is laag. U profiteert van vele voordelen wanneer u overstapt op glasvezelkabel. Een ODF zorgt ervoor dat dit mogelijk wordt.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

gerardkempers

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief