Nu negen toprestaurants in actie voor het goede doel

AMERSFOORT – De StreetFoodLunch op zondag 19 april in Het Bergpaviljoen in Amersfoort belooft een culinair spektakel te worden. Met nieuwkomers Merlot en Hoog Vuur is het aantal deelnemende restaurants uitgebreid naar negen. Zij bereiden wereldse gerechtjes om je vingers bij af te likken. “Zet negen toprestaurants bij elkaar en ze staan garant voor een culinaire beleving voor het goede doel”, zegt Robbert Hagens van 1We – Een Wereld Idee.

 

De StreetFoodLunch onder het motto ‘Proef Bangladesh’ is een gezamenlijk initiatief van ontwikkelingsorganisatie 1We – Een Wereld Idee en Het Bergpaviljoen in Amersfoort. Dit restaurant vormt het decor voor een proeftuin met wereldse gerechtjes. De andere deelnemende restaurants zijn De Pastinaeck, Sloop, Habibi, Bistro ’t Kannetje, Berghotel Amersfoort, Hoog Vuur, Merlot en sterrenrestaurant Blok’s. “Ons gezamenlijke doel is om in één klap een heel restaurantje te realiseren voor straatarme vrouwen in Bangladesh”, aldus Hagens.

 

Culinair genieten

De gerechtjes variëren van krokante zalm met wakame, gember, soja en yuzu tot een lauwwarme Thaise salade met runderlende en wakame risotto met groene curry crème, groenteloempia, cocosschuim en sojaboontjes. Culinair genieten dus!

Speciaal voor de jongste gasten bakt Koning Pannenkoek, in de persoon van Harm Begeman, tijdens de lunch de lekkerste pannenkoeken. Voor de muzikale omlijsting zorgt de Amersfoortse band L’Unique, die belangeloos optreedt. Het repertoire bestaat uit covers van lang geleden tot de meest recente hits. Danique en Lucienne Tiggelaven zingen de sterren van de hemel onder begeleiding van gitarist Max Warmerdam en percussionist Danique Kos.

 

Eethuisje in Bangladesh

Het doel van de StreetFoodLunch is de realisatie van een ‘Amersfoorts’ restaurantje in Bangladesh, waar 1We diverse projecten heeft. Hier krijgen vrouwen de kans om gezamenlijk een eethuisje te runnen en zo een structureel inkomen te verdienen. ‘Kookgek’ Joop Braakhekke is sinds vorig jaar ambassadeur van het project.

De StreetFoodLunch biedt plaats aan maximaal 120 gasten. Een ticket kost € 25 per persoon, exclusief drankjes. Hiervoor krijg je acht gerechtjes met een Aziatisch tintje voorgeschoteld. Kinderen tot en met 12 jaar worden voor € 7,50 getrakteerd op pannenkoeken. Reserveer nu! koop je tickets via: www.1We.nl > StreetFoodLunch.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

1We - Een Wereld Idee

http://www.1we.nl

Als ontwikkelingsorganisatie nieuwe stijl staat 1We - Een Wereld Idee voor een nieuwe vorm van ontwikkelingssamenwerking in de 21e eeuw. Door vanuit een ondernemende, creatieve geest anders te denken én te doen. Dat dit werkt, bewijst de organisatie al sinds 2006. Met dynamische ontwikkelingsprojecten, waarin kansarme mensen met talent leren om te ondernemen en daarmee het heft in eigen hand te nemen. Het doel: empowerment van de nieuwe generatie in onderontwikkelde gebieden.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief