Mopinion lanceert “visual feedback” tool

Online klantfeedback specialist Mopinion kondigt de lancering aan van een nieuwe “visual feedback” tool.  Via de visual feedback mogelijkheid kunnen website bezoekers eenvoudig feedback geven over problemen die ze tegenkomen op een webpagina. Naast de reguliere feedback, zoals scores en open commentaren, stuurt Mopinion automatisch een visual in de vorm van een screenshot mee met de feedback. Via de visual kun je als marketeer zien op welk onderdeel van de pagina een webbezoeker feedback heeft gegeven, bijvoorbeeld een stap in een formulier, een stukje tekst of een kapotte link. Online marketeers beschikken zo over meer context bij de klantfeedback, zodat zij meer inzicht hebben in de gebruiksvriendelijkheid van een website.

Kees Wolters, Mede-Oprichter en Managing Partner van Mopinion:
“Gezien de populariteit van website annotatie- en screen recording tools onder marketeers en user experience specialisten, was het ontwikkelen van visual feedback binnen het Mopinion platform een vanzelfsprekende stap. We ontdekten dat de meeste visual feedback tools te kort schieten als het gaat om het analyseren en presenteren van feedback met screenshots. Visual feedback tools focussen vaak alleen op het verzamelen van screenshots. Door de analyse kant te verbeteren zijn we in staat om inzichtelijk te maken welke visuals bijvoorbeeld bij feedback met lage scores en een bepaald browser type horen. Hierdoor is het voor marketeers makkelijker om snel achter issues op een website te komen.”

Klantfeedback begrijpen

De meeste visual feedback tools versturen de feedback naar de inbox van gebruikers, waarna een marketeer één voor één door alle feedback moet om er inzichten uit te halen. Dit kan erg onhandig zijn wanneer je de data wilt analyseren en de feedback volumes toe nemen. Daarom hebben wij naar een alternatieve oplossing gezocht. Zodra de feedback binnenkomt, kun je met onze analyse tools kijken naar verbanden met andere data (zoals feedback scores, url’s, devices en browser types). Dit betekent dat je niet alleen naar een bonte verzameling screenshots kijkt, maar juist naar hoe visual feedback zich verhoudt tot andere interessante informatie. Zo kun je bijvoorbeeld snel signaleren dat er alleen een probleem is met een pagina onderdeel in een bepaald type browser.”

Verzamelen van visual feedback

Wolters vervolgt: “Naast de analyse kant hebben we ook gekeken hoe we het verzamelen van visual feedback konden verbeteren. Het is niet nodig om elke bezoeker te vragen om visual feedback. Daarom is het van belang goed te kunnen bepalen wanneer je een webbezoeker de optie biedt om visual feedback te geven. Je moet feedback verzoeken kunnen triggeren op basis van acties en gebeurtenissen binnen de online klantreis, bijvoorbeeld door te kijken naar het klikgedrag van een bezoeker. Daarnaast is het slim om binnen feedback-formulieren de juiste logica in de vragenlijst toe te voegen, ofwel de routering van de vragen. Hiermee zorg je ervoor dat alleen bezoekers die bijvoorbeeld een foutmelding door willen geven over de pagina de optie krijgen om een visual toe te voegen. Als een bezoeker tevreden is, een hoge score geeft en een compliment wilt geven is het overbodig te vragen om een screenshot toe te voegen.”

Over Mopinion

Mopinion is een online analytics platform voor klantfeedback afkomstig van websites en apps. Het bedrijf biedt een SaaS (Software-as-a-Service) oplossing voor organisaties om online kanalen te verbeteren aan de hand van feedback die zij ontvangen van website bezoekers en klanten. Dankzij de software hebben organisaties real-time inzicht hoe klanten hun digitale kanalen ervaren en waar ze actie op moeten ondernemen om klanten te kunnen behouden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Mopinion

Mopinion

https://mopinion.com

At Mopinion we make breakthrough software that changes the way enterprises use customer feedback from websites and apps. We truly believe customer feedback is a crucial ingredient for Digital-First enterprises to succeed. Mopinion powers these companies by offering an analysis and reporting solution that supports users’ desires for data discovery. All in a delightful user experience.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief