Mooi wonen met accessoires

Accessoires maken het verschil! Wil je lekker wonen in je eigen stijl, dan heb je vast een heleboel leuke accessoires en producten aangeschaft in de loop der tijd. En veel van die schilderijen, foto’s en woonbenodigdheden komen terecht in de woonkamer. Veel mensen hebben moeite deze spullen op een mooie manier te plaatsen, nadat ze eenmaal de meubelen op hun plek hebben gezet. En daarom vind je hieronder een aantal slimmigheden om je spullen in de woonkamer te hangen en te plaatsen. Zodat je het eigenlijk niet meer fout kunt doen.

Wonen met kunst aan de muur
Een van de meest populaire plekken om kunst, wandlampen of foto’s aan de muur te hangen in de woonkamer is boven de grote bank. Als je een accessoire boven je bank wilt hangen, zorg er dan voor dat het niet te groot en niet te klein is. Ongeveer tweederde van je bank is een goede leidraad. Wil je meerdere kleine dingen boven je bank hangen, dan geldt dezelfde regel. Bovendien is het goed een tussenruimte aan te houden van minimaal 8 centimeter en de kunstwerken minimaal 15 centimeter boven je bank te hangen.

Veel mensen hangen schilderijen en foto’s te hoog op. Probeer jouw kunstwerken zoveel mogelijk op ooghoogte te hangen. Dat is altijd goed.

Gordijnen maken wonen prettig
In bijna elke woonkamer vind je gordijnen. Maar om prettig te wonen is het wel zaak ze op de juiste manier op te hangen. Als je eenmaal een keuze hebt gemaakt over het type gordijnen, de kleur en de stof, moet je de maten heel nauwkeurig opmeten. Want met te korte gordijnen die niet tot op de vloer of de vensterbank reiken, loop je een styling risico. Het is eigenlijk altijd goed en stijlvol als de gordijnen de grond ‘kussen’.

Hang je gordijnen voor de ramen? Zorg dan dat de gordijnrail minimaal 5 centimeter boven het raam hangt en tussen de 10 en 25 centimeter aan beide zijkanten van het raam uitsteekt. Zo is de lichtinval optimaal en dat is belangrijk om prettig te wonen.

Televisie tips voor wonen
Bij modern wonen hoort bijna standaard de televisie. Het liefst plaats je die zo dat de onderkant van het scherm op borsthoogte valt als je op de bank zit. Hoewel het trendy lijkt een tv boven de schoorsteenmantel te hangen, zorgt dat vaak voor nekklachten.

De afstand tussen de plek van waaruit je tv kijkt en de tv zelf zou, in de ideale situatie, drie keer zo groot moeten zijn als de diagonaal van je scherm.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...
  • Karel Versteeg schreef:

    Een leuk woonaccessoires is ook foto in glas. Uw favoriete foto gedrukt in glas en met afstandshouder saan de muur geplaatst. Je hebt dus helemaal geen fotolijst nodig en het glas geeft een moderne sfeer.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

John Jansen

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief