Minkels verkrijgt ‘FM Approved’ certificering voor Drop Away Panels  

Veghel, Nederland, 22 februari 2017 – Leverancier van datacenter infrastructuur Minkels – onderdeel van het beursgenoteerde Legrand (NYSE Euronext Paris: LR) – heeft onlangs haar datacenter productportfolio uitgebreid met Drop Away Panels. Inmiddels zijn deze panelen ‘FM Approved’ (binnen de klasse 4651 – Suspended Plastic Ceilings) door FM Approvals, de testdivisie van de internationale verzekeraar FM Global. Minkels is de enige datacenter leverancier in Europa die een certificering heeft weten te verwerven in deze klasse.

Minkels introduceerde in 2016 Drop Away Panels om de brandveiligheid in datacenters te vergroten. Bas Jacobs, Product Manager Minkels: “Drop Away Panels zijn specifiek ontworpen dakpanelen voor aisle containment oplossingen, die sprinkler- en watermistsystemen niet hinderen in het geval van brand. Bij brand in het datacenter worden de kunststof panelen van de Drop Away Panels automatisch week, vallen naar beneden en maken zo plaats voor de sprinklers (1).”

De Drop Away Panels zijn inmiddels al enige tijd wereldwijd leverbaar. De grootste vraag naar de Drop Away Panels komt momenteel uit de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk, waar verzekeringscontracten voor datacenter gebouwen sprinkler- en watermistsystemen vereisen. Naar verwachting worden de voorschriften voor datacenter gebouwen binnenkort ook strikter in landen als Duitsland, Frankrijk, Zwitserland en Nederland. Jacobs: “De normering op het gebied van datacenter veiligheid wordt momenteel al flink aangescherpt, vanuit de Nederlandse Praktijk Richtlijn Computerruimtes en Datacenters (NPR 5313) en vanuit de Europese standaard voor inrichting van datacenters en computerruimtes (EN 50600). Hierdoor verwachten wij een boost in de vraag naar Drop Away Panels.”

Minkels is volledig voorbereid op deze vraag, nu FM Approvals de dakpanelen (2) ‘FM Approved’ heeft. Jacobs: “Dit houdt in dat de panelen voldoen aan ‘FM Global’ verzekeringseisen. FM Approvals – de testdivisie van de internationale verzekeraar FM Global – keurt producten uitvoerig op de FM Global Research Campus, de thuisbasis van state-of-the-art faciliteiten en laboratoria. Producten die door de keuring heen komen, voldoen aan de hoogste normen op het gebied van veiligheid en schadepreventie en mogen het stempel ‘FM Approved’ dragen. Minkels is de enige datacenter leverancier in Europa die een certificering heeft weten te verwerven binnen de klasse 4651 (Suspended Plastic Ceilings). Minkels is enorm content met de certificering. Het is een bevestiging van ons streven naar kwaliteit en veiligheid in het datacenter.”

Minkels zal haar productportfolio – waaronder de Drop Away Panels – de komende tijd op meerdere beurzen wereldwijd tonen. Zo staat Minkels van 15 tot 16 maart op Data Centre World (DCW) in Londen en van 20 tot 24 maart op CeBIT in Hannover.

————————-

Over Minkels

Minkels is een kennisgedreven producent en wereldwijd leverancier van kwalitatief hoogwaardige oplossingen voor datacenter infrastructuur. Het merk Minkels maakt onderdeel uit van het merkenportfolio van Legrand, een beursgenoteerde organisatie (NYSE Euronext Paris: LR) met een wereldwijde afzet binnen de markten voor laagspanningsinstallaties, datanetwerken en datacenters. Legrand is aanwezig in meer dan 180 landen en behaalde in 2015 een omzet van 4,8 miljard euro. De producten van Minkels vallen op dankzij innovatie en flexibiliteit. Klanten zijn altijd verzekerd van de nieuwste datacenter technologieën, modulaire oplossingen die beantwoorden aan klantspecifieke en evoluerende businessbehoeften.

Meer informatie over Minkels: www.minkels.com.

————————-

Aanvullende uitleg bij Persbericht

(1) De werking van de Drop Away Panels wordt verduidelijkt in een video (www.youtube.com/minkels_HQ). Daarnaast biedt Whitepaper 5 ‘Integration of Aisle Containment with Fire Suppression Systems’ aanvullende informatie over het gebruik van Drop Away Panels binnen een aisle containment oplossing. Deze whitepaper is aan te vragen via www.minkels.com/whitepaper.

(2) De dakpanelen (Minkels Drop Away Panels) zijn FM Approved. Dit betreft het ‘actieve’ deel van het dak dat ook daadwerkelijk naar beneden valt.

————————-

Voor meer informatie voor de pers:

Minkels

Vincent Liebe, Marketing Manager

Vincent.liebe@minkels.com

+31(0)413 31 11 87

 

Dit bericht en aanvullend beeldmateriaal kunt u ook ONLINE vinden.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

KoenStegeman

http://www.kinxx.nl

PR & Content Mrketing consultancy voor de technologie branche, met een specialisatie in cloud services, datacenters en hosting - zowel in Nederland als internationaal.

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief