Met een rugzak tel je mee!

Armenië-Moldavië: In september begint het nieuwe schooljaar. Kinderen stappen, zelfverzekerd met een tas vol schoolspullen, het schoolplein op, vol goede moed om er een succesvol schooljaar van te maken. Er zijn ook kinderen die stilletjes het plein oplopen met weinig tot geen verwachting. Het zijn de kinderen uit de kansarme gezinnen die moeten rondkomen van minder dan 50 euro per maand. Met een dergelijk bedrag is het onmogelijk om de verplichte schoolspullen aan te schaffen. Deze kinderen staan aan de zijlijn en worden nauwelijks opgemerkt. Stichting Mensenkinderen trekt zich hun lot aan en geeft rugzakken met schoolspullen aan kinderen uit gezinnen die dit niet kunnen betalen, zodat ze kunnen leren en meetellen. Tenslotte is leren de sleutel naar een betere toekomst.

Een nieuwe agenda, schriften waar de blanco bladen je toelachen omdat er nog geen vlek, verkeerde pennenstreek of ezelsoor zichtbaar is. Dezelfde tas als de rest van je klasgenoten en boeken met nieuwe leerstof die gekaft moeten worden. De schoolspullen zijn als een schone lei, om er een succesvol schooljaar van te maken. Voor menigeen in Nederland een herkenbaar verhaal van kort of langer geleden.

Ook In Armenië en Moldavië begint in september het nieuwe schooljaar echter voor veel ouders is het onmogelijke om schoolspullen voor hun kinderen te kopen. De levensomstandigheden zijn er slecht doordat grootouders onverwachts de zorg krijgen voor hun kleinkinderen of omdat alcohol een prominente rol speelt in het gezin. Het geld dat er is, gaat op aan de basisbehoeften om te leven. Het gevolg is dat er niets overblijft voor de aanschaf van schriften, pennen en potloden e.d. Deze kinderen tellen op school niet mee, staan aan de zijlijn en krijgen weinig tot geen aandacht. Om te leren en mee te tellen zijn schoolspullen van essentieel belang. Leren is werken aan een betere toekomst.

Stichting Mensenkinderen trekt zich het lot van deze kinderen aan en biedt hulp door de hun rugzakken te geven met daarin schriften, pennen, (kleur)potloden, papier, liniaal en gum. Veel kinderen bezitten alleen maar zomerslippers daarom krijgen ze schoenen zodat zij in de winter niet op hun zomerslippers naar school hoeven te lopen. De schoolspullen worden lokaal ingekocht zodat óók de lokale ondernemers een steuntje in de rug krijgen. Volgende week start de actie ‘Onderwijs is de sleutel’ om zoveel mogelijk rugzakken weg te geven, om arme scholieren een kans te geven op een betere toekomst.

Mensenkinderen bewogen met de allerarmsten in Albanië, Armenië, Moldavië en Bulgarije en wil hulp bieden door Nederlanders bewust te maken van de grote nood van deze mensen en zorgen dat zij betrokken raken bij het werk van Mensenkinderen. Wanneer mensen in plotselinge nood terecht komen, zet Mensenkinderen alles in het werk om in de noodzakelijke basisbehoeften te voorzien zoals voedsel, een gezonde en veilige plek om te wonen, warmte en kleding.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Herma Mager

http://www.mensenkinderen.nl

Mensenkinderen is een ANBI organisatie die ze het lot van de allerarmste mensen in Albanie, Armenie, Moldavie en Bulgarije aantrekt. De hulpgoederen worden lokaal ingekocht wat de lokale economie ten goede komt. Mensenkinderen werkt samen met lokale kerken en organisaties. 

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief