Mannen durven nu ook mooi te zijn


 

Al eeuwenlang worden de verschillen tussen mannen en vrouwen besproken. Mannen zijn stoer en sterk en horen de vrouw te beschermen. Terwijl vrouwen zacht en lief zijn en vooral mooi horen te zijn. Dit laatste is niet meer van deze tijd. Ook mannen vinden het fijn om hun uiterlijk te verzorgen en er goed uit te zien. Dit blijkt onder andere uit cijfers van het Centraal Bureau Statistiek. De uitgaven van mannen aan uiterlijke verzorging is de laatste jaren verdubbeld. Gaven mannen eerst nog €20,- uit aan (mannen)cosmetica, nu is dat al €45,-. Eén op de drie mannen geeft aan ‘wel eens’ cosmeticaproducten te gebruiken. Eén op de twintig mannen doet dit zelfs al dagelijks.

Cosmetica speciaal voor de man
Mannencosmetica komt steeds meer voor. Er zijn tegenwoordig hele merken speciaal voor de man ontwikkeld. Redenen hiervoor zijn het feit dat mannen geen zin hebben om tien verschillende zalfjes en crèmepjes te moeten gebruiken, zoals bij vrouwenproducten vaak wel het geval is. Daarnaast hebben mannen een hele andere huid dan vrouwen. Mannen hebben een huid welke 24% dikker is dan die van vrouwen. Ook heeft de mannenhuid een hogere concentratie elastine, collageen en water, waardoor de huid langer mooi en stevig blijft. Echter, wanneer de mannenhuid slapper wordt en tekenen van veroudering gaat tonen, gaat dit proces vele malen sneller dan bij de vrouw.

Verwennen
Niet alleen het cosmeticagebruik van mannen is gestegen. Ook het bezoek aan welness resorts, schoonheidsspecialisten en plastische chirurgen is de afgelopen jaren flink gestegen. Vijfentwintig jaar geleden bestond slechts 5% van de bezoekers uit mannen, tegenwoordig is dat al 20%. Er zijn zelfs complete behandelingen, resorts en schoonheidsklinieken speciaal voor de man opgericht. Tijdens deze speciale mannenbehandelingen wordt rekening gehouden met het feit dat mannen houden van simpel met snel resultaat en vooral geen pijn.  

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Jacobus van Deurne

http://www.bodytuningclinic.nl/

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief