Magic Software introduceert platformneutrale applicatieontwikkeling met AppBuilder

Tool zet code geautomatiseerd om in COBOL, Java, C of C#

Houten, 22 april 2013 – Voor het ontwikkelen van softwareapplicaties gebruiken programmeurs verschillende programmeertalen. Elke softwareapplicatie kan alleen worden gebruikt op specifieke servers. Grote organisaties beschikken over een veelheid aan applicaties en dus ook over meerdere typen servers. Dat veroorzaakt een complex en inefficiënt IT-landschap. Daarom introduceert Magic Software, leverancier van applicatie-integratieoplossingen, AppBuilder: een omgeving voor platformneutrale applicatieontwikkeling.

Met AppBuilder kunnen programmeurs applicaties op een platformonafhankelijke manier ontwikkelen met een eenvoudige 4GL-achtige taal. AppBuilder zet de neutrale programmeercode geautomatiseerd om in COBOL, Java, C of C#. Hierdoor hebben organisaties voor het onderhoud van de applicaties geen specifieke kennis meer nodig van diverse programmeertalen en IT-platforms. Daarnaast is het onderhoud en de integratie van legacy-applicaties – bijvoorbeeld geschreven in COBOL – geen ingewikkelde zaak meer. Als COBOL-programma’s aan bepaalde voorwaarden voldoen, kunnen ze door AppBuilder zelfs geautomatiseerd worden omgezet in Java. Bovendien is het snel hergebruiken van (delen van) goed werkende applicaties op eenvoudige wijze mogelijk.

Codegenerator
AppBuilder genereert automatisch alle benodigde interfacemodules die nodig zijn voor de communicatie tussen verschillende platforms en objecten. De tool ondersteunt onder meer SNA, TCP/IP, http en SOAP (XML), en Java RMI & IIOP. Door de eenvoudige maar krachtige, geïntegreerde ontwikkelomgeving (IDE) kunnen ontwikkelaars binnen drie weken getraind aan de slag.

Shared repository
De platformneutrale applicatiecode wordt opgeslagen in een shared repository. Hierdoor kan de code snel en eenvoudig opnieuw worden geïnstalleerd op diverse operating systemen en runtime-omgevingen – in de daarvoor benodigde code. De repository van AppBuilder draait op Windows 2007 Server. Doordat AppBuilder gebruik maakt van repository’s, kunnen gebruikers de ontwikkelcyclus aanzienlijk verkorten en de kosten van applicatieontwikkeling verlagen. Bovendien kunnen zij een betere kwaliteit applicaties leveren door gemanaged hergebruik van code en applicatieonderdelen. Er is ook een versie van AppBuilder beschikbaar die IBM DB2 als opslag gebruikt. Dat maakt AppBuilder zeer geschikt voor gebruik in mainframe-omgevingen.

Ook voor legacy
Hoewel AppBuilder bedoeld is voor het ontwikkelen van grootschalige, multi-tier en multi-platform-omgevingen die zeer grote hoeveelheden transacties moeten verwerken, bewijst het zeker ook in omgevingen met veel legacy-applicaties grote diensten. De gegenereerde code kan worden geïnstalleerd op z-Series (CICS, IMS, Batch), z-Linux, AIX, HP-UX, Solaris, WebSphere, WebLogic, Tomcat, Windows, .NET en Android.

Gebruikers
AppBuilder is verkrijgbaar via het partnerkanaal. Een greep uit de vele organisaties die AppBuilder reeds succesvol inzetten: Lloyds Banking Group, Aegon, Standard Life, Legal & General, AXA Life / Friends Life, Suncorp, Nordea Bank, GM – General Motors, Agricultural Bank of China, Achmea, IBM Netherlands, Rabobank, Ceska Sporitelna, National Bank of Greece, Credit Suisse, Australian Department of Immigration, Xerox.

Over Magic Software
Magic Software voorziet klanten over de hele wereld van slimme applicatie- en integratieplatforms voor business software op de desktop, op internet, mobiele devices en in de cloud. Magic kan bogen op dertig jaar ervaring en heeft miljoenen installaties over de hele wereld en strategische samenwerkingen met vooraanstaande IT-bedrijven. Met die knowhow kan Magic oplossingen en diensten leveren die snel en met minimale inspanning kunnen worden geïmplementeerd – en die optimaal gebruik maken van bestaande assets om de kansen voor de business zo groot mogelijk te maken.

Kijk voor meer informatie op http://www.magicsoftware.com.

1 Star2 Stars3 Stars4 Stars5 Stars
(Nog niet beoordeeld)
Loading...Loading...

Er zijn nog geen reacties.

Voeg een reactie toe

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Verplichte velden zijn gemarkeerd met *

Co-Workx

Co-Workx

http://www.co-workx.nl

Co-Workx onderscheidt zich door de jarenlange ervaring van zijn PR- en marketingmedewerkers. Wij werken als PR- en communicatieadviesbureau alleen met ervaren mensen, zodat wij u de juiste kennis van uw branche en over uw concurrentie kunnen bieden. Wij zijn gespecialiseerd in communicatie- en PR-advies voor ICT-bedrijven en organisaties die actief zijn in de industriele markt. Co-Workx is daarnaast uniek in de markt door onze nauwe samenwerking met journalisten. Co-Workx Maredijk 17 Leiden 06-24245679 https://twitter.com/Co_Workx

Over Artikel Marketing

Artikel Marketing is het platform voor het plaatsen van uw SEO artikelen. Deze artikelen zorgen voor een boost van uw zoekmachine posities. Voor slechts € 4,99 plaatst u al een seo artikel.

Archief